VOLVO TRUCKSERVICE

UW TRUCK ALTIJD IN PERFECTE STAAT

Niemand onderhoudt uw Volvo-truck zoals wij dat doen. Onze monteurs zijn gecertificeerde experts die beschikken over speciale gereedschappen, diagnoseapparatuur en databasesystemen. Als de uitsluitend originele Volvo-onderdelen geïnstalleerd worden krijgt u twee jaar lang garantie op de gemonteerde onderdelen. Met Volvo weet u dat uw truck en uw bedrijf de verdiende service krijgen.

PREVENTIEF ONDERHOUD

Preventief onderhoud is de beste manier om ongeplande uitval te voorkomen. Bij het onderhoud aan uw truck vervangen we de filters, verversen we smeermiddelen en voeren we een hele reeks afstellingen en inspecties uit om kleine problemen te verhelpen voordat ze grote struikelblokken worden.

VOLVO JAARSERVICE

Een Volvo Jaarservice is een onderhoudsbeurt met een vaste tijdsinterval, over het algemeen wordt deze beurt minimaal 1 keer per 12 maanden uitgevoerd.

Bij deze onderhoudsbeurt wordt uw voertuig onderworpen aan een grondige inspectie. Hierbij worden een aantal essentiële onderdelen van uw voertuig gecontroleerd en waar nodig gesmeerd. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de remmen, het onderstel, het uitlaatsysteem en vele andere zaken. Naast deze inspectie worden een aantal filters en de motorolie vervangen.

Op basis van leeftijd, model en kilometerstand schrijft de Volvo Service Planning (VOSP) bij een aantal van deze beurten extra werkzaamheden voor. Zaken als het controleren en eventueel stellen van de kleppen, het vervangen van de transmissie en achteras olie en het vervangen van de koelvloeistof behoren tot deze voorgeschreven extra werkzaamheden.

VOLVO BASISSERVICE

De frequentie van de Volvo Basisservice is op basis van het aantal gereden kilometers. Bij de berekening van het interval wordt tevens rekening gehouden met het motortype en de inzet van het voertuig. Om deze reden kan het interval tussen de Volvo Basisservices groter of kleiner zijn.

Bij de uitvoer van een Volvo Basisservice worden, naast de motorolie, ook een aantal filters vervangen. Net als bij de Volvo Jaarservice wordt uw voertuig onderworpen aan een grondige inspectie. Uw voertuig wordt hierbij geïnspecteerd en waar nodig gesmeerd.

Bij Volvo Basisservice kunnen op basis van leeftijd, model en kilometerstand incidenteel andere werkzaamheden worden voorgeschreven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het stellen van de kleppen of het vervangen van aandrijfriemen.

ORIGINELE VOLVO TRUCKS-ONDERDELEN

Voor onze onderdelen gelden precies dezelfde kwaliteitsnormen als voor de onderdelen waarmee we uw truck bouwen. Dus als onderdelen worden vervangen, maken we uitsluitend gebruik van originele Volvo-onderdelen. Ze houden het brandstofverbruik en de uitstoot van de truck laag en zorgen ervoor dat uw truck blijft presteren.

>Bekijk hier al onze Volvo onderdelen


UPTIME CARE

Tegenwoordig is elke Volvo-truck uitgerust met de meest geavanceerde telematica- en diagnosesystemen van de sector. In combinatie met de nieuwste connectiviteitstechnologie kan Volvo Trucks kritieke componentgegevens op afstand in real-time monitoren en analyseren. Hiermee wordt voorspeld wanneer er een storing plaats zal vinden. Dit is dus de ideale tool om stilstand te voorkomen. In de video hieronder is te zien hoe Uptime Care uw truck op de weg houdt.


SERVICECONTRACTEN

BAS Truck Center heeft diverse soorten servicecontracten waarmee onderhoud onder vaste condities geregeld wordt. Daarbij brengen we de inzet van het voertuig in beeld en bepalen we samen met u een onderhoudsplanning. Er is keuze uit twee soorten servicecontracten, namelijk het BAS Blue contract en het BAS Gold contract. Het Blue-contract omvat alle voorgeschreven onderhoudswerkzaamheden volgens de fabrikant, inclusief de wettelijke jaarlijkse keuringen en noodzakelijke controles. Het Gold-contract omvat het onderhoud (volgens het ouderhoudsschema van de fabrikant), de wettelijke jaarlijkse keuringen en noodzakelijke controles, de reparaties van mechanische, elektrische delen, de vervanging van slijtage dele (remmen, koppeling, luchtbalgen, etc.) en alle opties. Het Gold-contract is gericht opcomplete ontzorging en omvat zodoende alle reparaties exclusief schades of gevolgschade van ondeugdelijk gebruik.