BAS Driver: Bert van Wingerden van STO Zundert

 

BAS Driver: Bert van Wingerden van STO Zundert

nieuws_afbeelding

Vraag een eigenrijder wat hij zo heerlijk vindt aan zijn werk, en de kans is groot dat hij ‘de vrijheid’ antwoordt. Dat gaat zeker op voor Bert van Wingerden, al bedoelt hij een ander soort vrijheid - namelijk de mogelijkheid om thuis te zijn als dat nodig is. Zoals vorig najaar. Berts nieuwe Volvo FH zou geleverd worden voor de bietencampagne toen zijn oudste zoon Berry, die leed aan de stofwisselingsziekte Batten, ineens hard achteruit ging.

 

Bert bleef thuis om de laatste weken met het hele gezin samen te kunnen zijn. Berry overleed op 4 januari op 23-jarige leeftijd. “Ook mijn andere zoon, Mike, heeft de ziekte van Batten. Het is een rotziekte, kinderen worden blind, komen in een rolstoel terecht en kunnen niet meer communiceren. Genezing is niet mogelijk, patiënten worden zelden ouder dan 25 jaar”, vertelt Bert. Hij is opvallend monter, ondanks de tragedie die zich in zijn gezin afspeelt. “In zak en as zitten, daar heb je niets aan. We proberen normaal in het leven te staan, hebben een breed vangnet om ons heen verzameld van vaste mensen die de zorg af en toe overnemen. Daar is Mike ook bij gebaat. Ik doe mijn werk met plezier, die ontspanning maakt de zorg draaglijker. Berry was ook gek met trucks. Hij ging als klein mannetje al vaak mee, later kreeg hij ontheffing van de leerplicht om minimaal een dag per week mee te kunnen blijven rijden. Tot zijn zestiende, toen kon hij vanwege zijn ziekte niet meer in de truck klimmen... Muziek was een van zijn grootste passies, veel muziek herinnert mij tijdens het rijden aan het plezier dat we samen hadden.”

 

De nieuwe Volvo is er uiteindelijk toch gekomen, een Volvo FH500 met alle mogelijke veiligheidsopties. “Ik rijd al Volvo-trucks sinds 2005 en heb een warme relatie met alle medewerkers bij de BAS, maar vooral met Bas van Heertum. Hij is echt geïnteresseerd in de mens achter de transporteur. Hij had ook een klik met Berry, is zelfs naar de uitvaart gekomen en is er nog steeds ontdaan van. Oprecht menselijk contact, iets belangrijkers is er niet in het leven.” Het sociale aspect is ook de voornaamste reden dat Van Wingerden al jarenlang meehelpt met het bloemencorso in Zundert. “Niet de creaties die gemaakt worden, maar het plezier dat je hebt met elkaar, daar gaat het mij om. Hoewel we ook erg gelukkig waren toen ons buurtschap eindelijk eens de eerste prijs won. Een foto van die wagen staat nu op de zijkant van mijn trailer.” Op de laadklep van zijn walking-floor oplegger heeft Van Wingerden een advertentie laten aanbrengen om aandacht te vragen voor de ziekte van zijn kinderen. “Beat Batten: als iemand dat kan uitdragen, dan ben ik het. De ziekte is relatief onbekend. In Nederland zijn er - gelukkig - slechts 40 patiënten, maar als het je gezin treft, heeft dat ongelooflijk veel impact. En toch: onze kinderen hebben ons rijk gemaakt. Ik heb mijn nieuwe Volvo omgedoopt tot BerryTrotter. Met zijn enthousiasme en positieve houding heeft hij zijn ziekte draaglijk gemaakt voor ons.”

 

www.beatbatten.com

 

Lees het volledige BASTA Artikel hier

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605