Eerste 11 Volvo FMX kippers geleverd aan Randgold Resources Limited

 

Eerste 11 Volvo FMX kippers geleverd aan Randgold Resources Limited

nieuws_afbeelding

BAS Trucks heeft een unieke, full service opdracht uitgevoerd voor Randgold Resources Limited (RRL). Op donderdag 29 september is de eerste serie (11 stuks) van een order van 14 trucks afgeleverd aan RRL in de Gounkoto goudmijn in Mali. Jan de Rooy heeft die dag tevens de eerste rit van de mijn naar de fabriek gereden.

 

Randgold Resources Limited (RRL) is een bedrijf dat actief is in het winnen van goud, met een sterke focus op Afrika. RRL heeft zowel een aantal bovengrondse als ondergrondse mijnen in West-Afrika. Een van deze mijnconcessies is de Gounkoto goudmijn, welke is gelegen in het grensgebied tussen Senegal en Mali.

 

De Volvo FMX kippers worden ingezet om gouderts te vervoeren over een afstand van 30 kilometer tussen de mijn en de fabriek. De trucks zijn speciaal ontwikkeld door BAS Volvo Trucks en voorzien van een op maat gemaakte kipperbak met een inhoud van 30 m3. Het laadvermogen van de trucks bedraagt 50 ton.

De kippers worden 24/7 ingezet. Er is een speciale weg aangelegd voor het transport van de erts. Het full service concept betekent dat BAS alles heeft geregeld, van ontwikkeling tot productie en van verscheping tot reparatie en onderhoud op locatie. Voor dit laatste heeft BAS een expat aangesteld met kennis van deze trucks, die permanent op de mijn zal verblijven en welke leiding zal geven aan Afrikaanse monteurs in een speciaal daarvoor gebouwde truckwerkplaats, inclusief onderdelenmagazijn.

 

Op 23 september zijn de kippers aangekomen in de haven van Dakar, Senegal. Vervolgens zijn de trucks op maandag 26 september onder politie-escorte vertrokken naar Mali. Tijdens de rit van 1.100 kilometer (waarvan 250 km. onverharde weg) werd één van de trucks bestuurd door Nederlands Dakarheld Jan de Rooy.

 

Na een driedaagse reis via Tambacounda en Kayes (zie kaart) zijn ze aangekomen in de Gounkoto-mijn en konden de voertuigen officieel afgeleverd worden. Jan de Rooy heeft vervolgens de eerste rit van de mijn naar de fabriek gereden.

 

Randgold Resources Limited
Randgold Resources Limited is een internationaal en beursgenoteerd bedrijf dat actief is in het winnen van goud. Voor meer bedrijfsinformatie zie www.randgoldresources.com

 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605