Euro 6 vraagt om ander onderhoud

 

Euro 6 vraagt om ander onderhoud

nieuws_afbeelding

Met de komst van Euro 6 breekt een nieuw technologisch tijdperk aan. De complexiteit is enorm vergroot en ondanks het feit dat Volvo Trucks erin is geslaagd om het meest ‘eenvoudige’ systeem op de markt te introduceren, betekent het een nieuw tijdperk in onderhoud. Dat is ook de reden dat steeds meer zelfreparerende transportondernemingen overgaan tot een reparatie- en onderhoudscontract.

 

Voor de reeks zware motoren, de D11 en D13 heeft Volvo Trucks gekozen voor het beproefde en geteste SCR-emissiesysteem (Selective Catalytic Reduction). SCR heeft bewezen dat het zeer efficiënt is in de nabehandeling van emissies en bovendien optimaal voldoet aan de Euro 6-vereisten. Verder heeft Volvo Trucks de katalytische coating van de SCR-eenheid en het AdBlue-injectiesysteem verbeterd. Hoewel Volvo Trucks gekozen heeft voor relatief eenvoudige techniek, in vergelijking tot de concurrenten, blijft deze zeer complex.

 

Kostenefficiënte technologie
Om te kunnen voldoen aan Euro 6 moet de hitte in het uitlaatsysteem op een min of meer constant hoog niveau worden gehouden. Volvo Trucks heeft daarom de SCR-oplossing gecombineerd met een niet-gekoelde EGR-recirculatie (Exhaust Gas Recirculation) en een dieseldeeltjesfilter (DPF) voor de Euro 6-motoren D11 en D13. Om het een en ander te regelen zijn veel sensoren geplaatst; zij zorgen voor het juiste inspuitmoment, de juiste temperatuur en regelen de uiteindelijke uitstoot. In wezen is het een kleine chemische fabriek die er op gericht is de emissie zo laag mogelijk te krijgen. De technologische oplossing voor de D5-, D8- en D16-motoren is een combinatie van het gekoelde EGR-systeem, het deeltjesfilter en SCR.

 

De voortschrijdende techniek en de wens naar een zo groot mogelijke beschikbaarheid zorgen ervoor dat onderhoud essentieel is voor elke transporteur. Dat is ook de reden dat BAS groep uitgebreide onderhoudscontracten aanbiedt, die aan de nieuwe voertuigen zijn gekoppeld.

Voor meer informatie over reparatie- en onderhoudscontracten kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor via 0413-371600.

 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605