FE Low entry cab: nieuwe cabine met extra lage instap

 

FE Low entry cab: nieuwe cabine met extra lage instap

nieuws_afbeelding

Volvo Trucks introduceert een nieuwe cabinevariant voor de Volvo FE: de Volvo FE LEC (Low Entry Cab). De cabine met extra lage instap is ontworpen voor vuilniswagens, distributietrucks en andere voertuigen waarin de bestuurder meerdere keren per dag in en uit de cabine moet stappen. Met de knielfunctie geactiveerd, is de instap van de cabine slechts 440 mm boven het wegdek. De truck is goedgekeurd in heel Europa en komt voor 95% overeen met de Volvo FE.


Meer aandacht voor gezondheid en veiligheid zorgt dus voor een groeiende markt voor trucks met een lage instap. Een bestuurder die werkzaam is in de stadsdistributie, moet meerdere malen per dag in en uit zijn cabine klimmen. Met een lage instap komt er daarbij veel minder spanning op de knieën. De Volvo FE LEC heeft een deuropening met een openingshoek van 90 graden aan de passagierszijde. In combinatie met de lage instap, kan de chauffeur bij het verlaten van de cabine goed overzicht houden op het omringende verkeer. De vloer is volledig plat. "Er is ruimte voor vier personen in de cabine. Zij zitten comfortabel tijdens het rijden en kunnen eenvoudig in- en uitstappen. Bij grote verkeersdrukte is het natuurlijk veel veiliger om vanuit de cabine rechtstreeks de stoep op te stappen", aldus Anders Bellini, Product Manager stads- en regionale distributie bij Volvo Trucks.


Goed zicht en wendbaar
De Volvo FE LEC is ontworpen om de chauffeur het grootst mogelijke zichtveld te geven in alle richtingen. Naast de grote achteruitkijkspiegels en de overige veiligheidsspiegels, heeft de truck een laag raam in het portier aan de passagierszijde en extra zijramen in de achterkant van de cabine voor een nog beter overzicht. Ook in andere opzichten is de Volvo FE LEC geconfigureerd voor optimale efficiency bij toepassingen in de stad. Zo is de truck voorzien van een hoog koppel in een zeven liter motor met 300 of 340 pk en een automatische transmissie met zes versnellingen. De truck is leverbaar in 4x2 of 6x2 uitvoering met gestuurde naloopas. Hierdoor is de truck goed te manoeuvreren, zelfs in de kleinste straten. "De Volvo FE LEC voegt echt iets toe aan onze truckrange. Het voertuig draagt bij aan een beter en veiliger werkklimaat en helpt zo om het concurrentievermogen van onze klanten te vergroten", besluit Bellini.

 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605