Heavy Duty, zeker in de winter

 

Heavy Duty, zeker in de winter

nieuws_afbeelding

De levensduur van een accu is sterk afhankelijk van de inzet. Vooral tijdens de winterperiode, wanneer de temperatuur daalt, kunnen zwakke accu’s eerder defect raken. Doe daarom de accu-check bij uw Volvo Trucks-dealer voordat de winter echt toeslaat!

 

Het aantal elektronische componenten in trucks neemt steeds meer toe. Daarnaast is er een toename in accessoires die de nodige stroom vragen, zoals koffiezetapparaten, magnetrons, koel- en vrieskasten en dakairco’s. Helaas staat bij pechgevallen het stroom- en laadcircuit in de top drie van iedere 24-uursservicedienst. Zeker tijdens de wintermaanden wanneer er door de weersomstandigheden extra veel gevraagd wordt van de accu’s. De nieuwe generatie Volvo-accu’s is onderhoudsarm, heeft een verhoogd koudstartvermogen en minimale zelfontlading en is nóg beter bestand tegen trillingen in het voertuig. Toch is het goed de accu’s te laten controleren bij uw Volvo Trucks-dealer voor de winter, simpelweg omdat dan de conditie van de accu kan worden bepaald. Voorkomen is in dit geval écht beter dan genezen.

 

Accubeveiliger
Volvo Trucks raadt aan over te gaan op een accuspanningsbeveiliger, ofwel ‘accuwacht’ voor grotere stroomverbruikers, die tijdens stilstand van de truck worden gebruikt. Bij het ontladen van de accu door deze grote gebruikers schakelt de accuspanningsbeveiliger de stroom naar de gebruikers uit, zodat de accu niet beschadigd raakt. De accu blijft voldoende geladen om de truck gewoon te kunnen starten, waarmee hoge kosten met betrekking tot eventuele stilstand worden voorkomen. Uw Volvo Trucks-dealer kan u adviseren over het gebruik van een dergelijke accuspanningsbeveiliger. Een andere tip is het regelmatig bijladen van de accu’s met een losse acculader van goede kwaliteit.


Originele Volvo-onderdelen
Volvo Trucks biedt kwalitatief hoogstaande originele onderdelen met de juiste pasvorm, functionaliteit, techniek en lange levensduur. Alles voor blijvend optimale prestaties van uw Volvo-truck. Het gebruik van originele Volvo-onderdelen bevelen wij te allen tijde aan, ze zijn immers ontwikkeld in samenhang met uw truck en bieden daarom de perfecte oplossing. Originele Volvo-onderdelen worden continu doorontwikkeld en direct toegepast in nieuwe Volvo Trucks en beschikbaar gesteld voor de after market.

 

Beschikbaarheid van onderdelen is uiteraard ook van belang. Dankzij een uniek logistiek systeem zijn vrijwel alle originele Volvo-onderdelen binnen 24 uur op de juiste plek. Een snelle en flexibele levering van originele Volvo-onderdelen is één van de speerpunten van ons onderdelenmagazijn.

 

Uw Volvo-truck blijft door deze optimale service en beschikbaarheid zo goed als nieuw en prima presteren. Binnen Europa worden originele Volvo-onderdelen zesmaal per week ’s nachts aan de Volvo Trucks-dealers geleverd. In geval van calamiteit schakelt Volvo Trucks het VOR (Vehicle Off Road) systeem in: een dienst waarbij benodigde onderdelen voor een gestrand voertuig zo snel als mogelijk worden geleverd. Nationaal én internationaal.

 

12 Maanden garantie
Originele Volvo-onderdelen maken integraal onderdeel uit van de Volvo Trucks-servicecontracten, zowel bij preventief onderhoud als reparaties. U heeft 12 maanden internationale garantie op originele Volvo-onderdelen.

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605