Hutten breidt wagenpark uit met Volvo FL Sol(c)ar Koelwagen

 

Hutten breidt wagenpark uit met Volvo FL Sol(c)ar Koelwagen

nieuws_afbeelding

Onlangs leverde BAS Truck Center een nieuwe Volvo FL 210pk 4x2 Solcar koelwagen af aan Hutten te Veghel. Deze koelwagen, waarvan de koelmotor 100% wordt aangedreven door zonne-energie, past perfect bij het streven van Hutten: een duurzame samenleving.

 

Milieuvriendelijk transport

Deze Volvo FL 210pk 4x2 Solcar koelwagen is een uniek concept, volledig gericht op het zo milieuvriendelijk mogelijk transporteren van foodproducten. Rob Blankenstein, Supply Chain manager bij Hutten: "In onze bedrijfsvoering staat duurzaamheid voorop. We werken met leveranciers die dat ook nastreven. Aangezien we het complete logistieke proces in eigen beheer hebben is een hoogwaardig, duurzaam wagenpark een vereiste. Deze nieuwe ontwikkeling past uitstekend in dat plaatje. Geen dure diesel verspillende koelmotoren, maar vrij beschikbare energie van de zon!"

 

Duurzame features

De truck is uitgerust met een I-Sync automatische versnellingsbak, welke bijdraagt aan een lager brandstofverbruik. Met het oog op veiligheid is de truck voorzien van de Volvo af-fabriek veiligheidssystemen Forward Collision warning met noodrem en lane keeping support systeem met departure warning.

De koelwagen is uitgevoerd in een geheel naadloze polyester carrosserie, slipstream uitgevoerd voor een zo laag mogelijke luchtweerstand, en rondom geïsoleerd. Tevens is er een Carhar Solcar koelsysteem gemonteerd; een volledig elektrisch koelsysteem waarbij de stroom hoofdzakelijk wordt geleverd door High Efficiency zonnepanelen die op het dak van de opbouw zijn gemonteerd. Dit revolutionaire koelsysteem levert continue koeling, altijd maximale capaciteit onder alle omstandigheden en geen extra brandstofverbruik. Met deze uitbreiding van het wagenpark levert Hutten een belangrijke bijdrage aan het verder verduurzamen van de dienstverlening.

 

Logistiek & distributie bij Hutten

Hutten heeft ervoor gekozen de logistiek geheel in eigen beheer te houden. Met één centraal distributiepunt verzorgen ze de gehele distributie voor heel Nederland. Hutten investeert dan ook jaarlijks in het wagenpark om dit op een hoogwaardig niveau te houden. Op dit moment rijden ze met 26 voertuigen alle locaties dagelijks af om iedereen te voorzien van dagelijkse verse producten. Hiermee is Hutten uniek; elke dag worden de producten vers bereid en zo snel mogelijk naar de locaties vervoerd.

 

www.huttencatering.nl

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605