I-Torque geeft superieure rijeigenschappen en bespaart brandstof

 

I-Torque geeft superieure rijeigenschappen en bespaart brandstof

nieuws_afbeelding

Volvo Trucks loopt voorop bij het ontwikkelen van aandrijflijnen voor commerciële trucks. De nieuwe Volvo I-Torque voldoet aan de vereisten voor Euro 6 en biedt uitstekende rijeigenschappen. In combinatie met I-See verlaagt I-Torque bovendien het brandstofverbruik met maximaal 10%.


De strenge wetgeving voor Euro 6 stelt hoge eisen aan de ontwikkelaars van motoren die moeten voldoen aan de nieuwe normen zonder het brandstofverbruik negatief te beïnvloeden. De nieuwe Volvo I-Torque-aandrijflijn, die voor Europa in het najaar van 2013 in productie wordt genomen, voldoet echter niet alleen aan de Euro 6-eisen, maar biedt ook een aanzienlijke reductie van het brandstofverbruik.

 

Zoals de naam al aangeeft, ligt de verklaring voor de uitstekende eigenschappen van I-Torque in het hoge koppel (= torque) in combinatie met de nieuwe geautomatiseerde powershift-versnellingsbak. I-Torque levert een geweldig koppel van 2800 Nm en werkt bij lage toerentallen, wat zorgt voor een stille werking."Een lager toerental betekent minder brandstofinspuitingen en verbrandingen, en minder wrijving. I-Torque werkt in het toerentalbereik waar deze D13-motor het efficiëntst is, tussen 900 en 1200 toeren per minuut," aldus Mats Franzén, hoofd motorstrategie bij Volvo Trucks. Bekijk de film op www.youtube.com/volvotrucks

 

Twee onderdelen voor vermogen en rijeigenschappen

Het hoge vermogen dat door het I-Torque-systeem wordt geleverd, komt tot stand door twee belangrijke onderdelen: de nieuwe D13 Euro 6-motor die 460 pk/2800 Nm produceert en een nieuwe versie van de automatische I-Shift-transmissie met dubbele koppeling.

Een uiterst efficiënt Turbocompound-systeem, nieuwe software, Common Rail-technologie en EGR-uitlaatgasrecirculatie zijn enkele nieuwe voorzieningen waardoor de motor nog efficiënter werkt en waardoor de gevolgen voor het milieu worden beperkt.

 

Versnellingsbak met dubbele koppeling

De nieuwe versnellingsbak draagt de naam I-Shift 2. Hiermee is Volvo Trucks de eerste fabrikant die een automatische transmissie met dubbele koppeling installeert in een zware truck. "Met de dubbele koppeling is er geen onderbreking in koppel, zelfs niet tijdens het schakelen. Het gevolg is dat de motor kan werken binnen een smal, geoptimaliseerd bereik, en daardoor sneller accelereert en uitzonderlijke rijeigenschappen biedt. Daarnaast wordt minder geluid geproduceerd en gaat het brandstofverbruik naar beneden," zegt Astrid Drewsen, productmanager voor I-Torque."Het lijkt alsof je met twee versnellingsbakken rijdt. Wanneer je wegrijdt in een bepaalde versnelling op de ene versnellingsbak, staat de volgende al klaar op de andere. Het feitelijke schakelen gaat razendsnel en vindt plaats zonder onderbreking van het geleverde vermogen," aldus Astrid Drewsen.

 

10% minder brandstof met I-See

I-Torque verlaagt het brandstofverbruik met maximaal 4%. In combinatie met I-See, de technologie van Volvo Trucks voor optimaal rijden in heuvelachtig terrein, en een aantal andere kleine verbeteringen, wordt het brandstofverbruik met maximaal 10% verminderd.

"Voor een gemiddelde truck levert dit een jaarlijkse besparing op van 4.100 liter. We werken voortdurend aan het verlagen van het brandstofverbruik, druppel voor druppel. Maar een reductie van 10% in één keer, dat is revolutionair," zegt Mats Franzén.

 

Efficiënte aandrijflijnen vandaag al leverbaar

De productie van Volvo I-Torque gaat in het najaar van 2013 van start in Europa en zal geschikt zijn voor Euro 6. Voor die datum zal de eerste D13 Euro 6-motor voor de Volvo FH worden geïntroduceerd. De technologie die in deze eerste Euro 6-motor wordt gebruikt, wijkt op een aantal punten af van de I-Torque-eenheid maar de emissieniveaus zijn hetzelfde: 77% reductie voor stikstofoxide en 50% minder uitgestoten deeltjes in vergelijking met Euro 5.

 

De eerste Euro 6-motor is gebaseerd op de beproefde en geteste Euro 5-versie, die ook leverbaar is voor de nieuwe Volvo FH-serie. Net als deze motor is de nieuwkomer een zescilinder lijnmotor met pompverstuivers en SCR-uitlaatgasbehandeling (Selective Catalytic Reduction). Om te voldoen aan de nieuwe emissievereisten worden verder EGR-uitlaatgasrecirculatie en een dieseldeeltjesfilter (DPF) toegepast. Volvo Trucks heeft deze oplossingen al enige jaren gebruikt in de VS en Japan.

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605