Introductie nieuwe Renault Trucks Master

 

Introductie nieuwe Renault Trucks Master

nieuws_afbeelding

De nieuwe Renault Trucks Master wordt 29 april geïntroduceerd op de Commercial Vehicle Show in het Engelse Birmingham. Het voertuig is beschikbaar van 2,8 tot 4,5 ton en heeft een nieuw design, nieuwe motorvermogens, bi-turbo technologie, standaard ESC en een Eco-Mode voor een nog beter brandstofverbruik.

 

De nieuwe Renault Master is beschikbaar als gesloten bestel, chassis cabine, manschappencabine, combi, bus en platform cabine versie. Voor- of achterwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden met enkel- of dubbellucht montage van de wielen en handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbak. “De nieuwe Renault Master is de perfecte oplossing voor bedrijven die veel in binnensteden rijden, want het voertuig is wendbaar, maar beschikt toch over een laadcapaciteit tot maximaal 17 m3” verklaart Erik Lenssen, Manager Product & Sales Operations bij Renault Trucks Nederland.

 

Veel extra’s standaard op 135 en 165 pk uitvoeringen
De motor-uitvoeringen van 135 en 165 pk zijn standaard uitgerust met verschillende extra’s voor meer rijcomfort en een gunstiger brandstofverbruik. Zo beschikken deze uitvoeringen over bi-turbo technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om een lage druk turbo en een hoge druk turbo gelijktijdig of afzonderlijk te laten werken. Het voordeel hiervan is dat op ieder moment de maximale prestaties van de motor beschikbaar zijn. Voor de chauffeur betekent het meer rijcomfort, verhoogde prestaties en tegelijkertijd een lager brandstofverbruik.

 

Klanten die de nieuwe Renault Master aanschaffen, kunnen nog meer brandstof besparen door gebruik te maken van de Eco-Mode. De chauffeur kan hiermee het brandstofverbruik nog verder verbeteren door de keuzeknop (Eco) op het dashboard in te drukken. De nieuwe Master beschikt daarnaast over een Stop & Start systeem. Dit systeem schakelt de motor uit draaien wanneer men bijvoorbeeld stil staat voor een verkeerslicht. De motor start weer door het koppelingspedaal in te trappen.


Op de combiversie is ook een bandenspanningsmeetsysteem verkrijgbaar. Gecombineerd met de bi-turbo technologie zorgen deze nieuwe opties voor een brandstofbesparing tot 10%.

 

Diverse motorvermogens
De nieuwe Renault Master heeft een 2.3 liter Euro 5-motor en is leverbaar in diverse motorvermogens: vijf voor voertuigen met handgeschakelde versnellingsbak (van 110 tot 165 pk) en twee voor voertuigen met een automatisch schakelende versnellingsbak (125 en 150 pk).


Alle uitvoeringen van de nieuwe Renault Master zijn standaard met veel veiligheids voorzieningen uitgerust. Deze veiligheidsvoorzieningen bestaan uit ESC (Electronic Stability Control), Helling start hulp (Hill Start Aid), noodremfunctie (Emergency Break Assist), elektronische tractie controle (Extended Grip), trailerstabiliteitsfunctie (Trailer Swing Assist), adaptieve beladingscontrole (Adaptive Load Control) en een anti-omrol controle systeem (Anti Rollover Control System). Voor nog een nog beter zichtveld en maximale veiligheid kan het zonnescherm aan de passagierskant van de nieuwe Renault Master worden voorzien van een spiegel. Dit minimaliseert de dode hoek aan de passagierszijde.

 

Design
Ook het design van de nieuwe Renault Master is aangepast. Zo is de voorkant opnieuw ontworpen met nieuwe koplampen, bumper en motorkap, waarin het Renault Logo nadrukkelijk aanwezig is. Verder kan de radiator voorzien worden van een anti-gravel scherm welke de radiator beschermt tegen steenslag en vuil. De Renault Trucks Master is duidelijk herkenbaar aan een rood metalen embleem waarop ‘by Renault Trucks’ staat.

 

Service
Service maakt voor Renault Trucks een belangrijk onderdeel uit van een voertuig. Via het Volvo Group The Netherlands netwerk, met 58 moderne vestigingen in heel Nederland, biedt Renault Trucks het meest uitgebreide en professionele netwerk met 24 uurs service en kennis en ervaring van specialistische opbouw van uw voertuig.

Het Renault Trucks-distributiegamma is met de nieuwe Renault Master, de Renault Maxity, de Renault Trucks D cab 2m, de Renault Trucks D en de Renault Trucks D WIDE compleet.

 

De Commercial Vehicle Show vindt plaats in Birmingham van 29 april tot 1 mei.

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605