Kracht en comfort in zware omstandigheden

 

Kracht en comfort in zware omstandigheden

nieuws_afbeelding

Een robuuste, versterkte buitenkant met aan de binnenkant een comfortabele werkplek en ergonomische verbeteringen. De cabine van de nieuwe Volvo FMX geeft een nieuwe dimensie aan efficiënt en veilig werken in de bouw. De ontwerpers en ingenieurs van Volvo Trucks hebben de robuuste en zelfverzekerde uitstraling van het originele model letterlijk versterkt.


De nieuwe Volvo FMX heeft een cabine van hoogwaardig staal, die is getest onder de strengste veiligheidsnormen ter wereld om een zo veilig mogelijke werkomgeving te garanderen. Alle onderdelen van het front zijn opnieuw ontworpen om het karakter van robuustheid en duurzaamheid te versterken. “De persoonlijkheid van de nieuwe FMX is gebaseerd op een eerlijke en capabele uitstraling. Wat je ziet, is precies wat je krijgt. Een compleet toegerust hulpmiddel, voor de volle honderd procent klaar voor zwaar werk. Deze bouwtruck is net een echte actieheld, die er na een dag keihard werken steeds beter uitziet”, aldus Design Director Rikard Orell.


Superieur zicht
De lage positie van de cabine ten opzichte van het chassis maakt in- en uitstappen eenvoudig en levert uitstekend zicht op rondom de truck. Hierdoor is er minder kans op schade aan het voertuig en wordt de veiligheid verhoogd voor mensen die in de nabijheid van de truck werken.


Net als bij de Volvo FH en FM is het klassieke Volvo Iron Mark verplaatst naar een nieuwe positie onder de voorruit. Op de bouwtruck is het Iron Mark groter en de diagonale balk breder met een zwarte achtergrond. In het ontwerp van de grille is een praktische handgreep ingebouwd.
 

De productie van de nieuwe Volvo FMX voor Europese klanten gaat in september 2013 van start. Bekijk de film over de nieuwe bouwtruck op http://tiny.cc/rfkkvw
 

Krachtige details
Een paar voorbeelden die de kracht en de robuustheid van de cabine nog verder onderstrepen:

  • Het ontwerp van de bumper straalt een en al kracht uit. Deze eenheid bestaat uit drie onderdelen, met een naar boven gericht middelste gedeelte dat wordt geflankeerd door twee afzonderlijke hoekstukken die kunnen worden opgeklapt als handige opstapjes. De hoekstukken zijn gemaakt van elastisch, niet scheurend materiaal dat beter bestand is tegen stoten bij lage snelheden dan het oude model. De onderdelen kunnen eenvoudig worden verwijderd en vervangen.
  • Boven de bumper bevindt zich een afsleepoog van gietijzer, dat is ontworpen om tot 32 ton te kunnen slepen.
  • Het nieuwe ontwerp van de koplampen met hun unieke, hoekige lijnen is nog robuuster en biedt betere verlichtingsprestaties. Uit het ontwerp blijkt duidelijk de familieband met andere nieuwe Volvo-trucks.

 

“Het onderhoud is eenvoudiger omdat alle koplampfuncties en ook de richtingaanwijzers en de V-vormige dagrijverlichting in dezelfde behuizing zijn ingebouwd. Het grootlicht en het dimlicht zijn beter dan ooit tevoren”, aldus Rikard Orell. “De klant kan de verlichtingsprestaties nog verder verbeteren door Bi-Xenon-lampen te bestellen.”

 

Verbeterde chauffeurspositie
Het interieur van de cabine van de nieuwe Volvo FMX is volledig opnieuw ontworpen waarbij de nadruk ligt op een comfortabele en ergonomische werkplek. De cabine heeft meer ruimte voor de chauffeur en meer opbergmogelijkheden dan het vorige model.
De chauffeur kan verder profiteren van een verbeterde chauffeursinterface. De nieuwe stoel kan vier graden verder naar voren worden gekanteld en de rugleuning is 10 millimeter dunner geworden.


Instrumentenpaneel
Het stuur is voorzien van ingebouwde bedieningsknoppen voor meerdere functies, zoals cruisecontrol, telefoon, navigatie, enzovoort. Het nieuwe, geheel zwarte instrumentenpaneel is nu nog beter geplaatst ten opzichte van de chauffeur.
“De chauffeur heeft zo een handig ingedeelde, logische werkomgeving met alle knoppen, bedieningen en functies binnen handbereik”, zo zegt Ulf Andreasson, chef cabineontwikkeling bij Volvo Trucks.


Om meer beenruimte vrij te maken, is het contactslot hoger in het dashboard geplaatst. Meteen rechts naast het contactslot bevinden zich belangrijke voorzieningen als het grote geïntegreerde informatiescherm dat gemakkelijk bereikbaar is. Rechts van het hoekige gedeelte bevindt zich een veelzijdige module waarin diverse bedieningen kunnen worden geplaatst. De klimaatregeling is gebruiksvriendelijk en werkt efficiënter dankzij de verbeterde ontdooifuncties.


Afstandsbediening via mobiele applicatie
De chauffeur kan bovendien de nieuwe mobiele applicatie ”My Truck” downloaden zodat een aantal functies van de truck op afstand kunnen worden gecontroleerd en bediend. De App kan de standkachel op afstand inschakelen en het alarm, de deurvergrendeling en het peil van vloeistoffen controleren.
 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605