RUTOM Cargo kiest Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen

 

RUTOM Cargo kiest Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen

nieuws_afbeelding

RUTOM Cargo heeft in het kader van haar beleid gekozen voor een Volvo FM Methaan-Diesel. De bakwagen zal onderdeel uitmaken van een LZV, waarmee de milieubelasting wordt teruggedrongen en de beladingsgraad wordt verhoogd. Het is de eerste Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen op de Nederlandse wegen. De truck is geleverd door BAS Volvo Trucks.


Tom van den Broek, die samen met zijn broer Ruud de directie voert: “Wij willen voorop lopen in alles wat we doen. Zo hebben we in dit geval gekozen voor de Volvo FM Methaan-Diesel, die op LNG rijdt en als LZV lijndiensten gaat rijden. Wij hebben voor dit concept gekozen, omdat we de uitstoot van schadelijke stoffen waar mogelijk verder willen terugdringen. Wij merken dat het bewustzijn over duurzaamheid ook bij onze klanten leeft.”


RUTOM Cargo heeft gekozen voor een Volvo FM Methaan-Diesel bakwagen, die voorzien wordt van een dolly, waarachter een normale 13,60 meter oplegger wordt gekoppeld. “Wij willen een maximale beladingsgraad, gekoppeld aan maximale flexibiliteit”, aldus Tom van den Broek.


Vermindering emissie
De Volvo FM 460 Methaan-Diesel betekent een enorme stap voorwaarts op het gebied van zware trucks op vloeibaar gas (LNG - Liquified Natural Gas) in combinatie met diesel. Hierdoor is duurzaamheid ook in de transportwereld een feit. Daarnaast blijven de positieve eigenschappen van de dieselmotor behouden zoals een hoge trekkracht bij lage toeren en een goed brandstofverbruik. Dit zijn unieke eigenschappen voor een dual fuel motor. De overgang van diesel naar LNG betekent ook een duidelijke vermindering in de CO2-emissies vergeleken met gewone dieselmotoren. De CO2-emissie wordt bij gebruik van LBG (Liquified Biogas) meer dan gehalveerd ten opzichte van een dieselmotor.


Met de steeds grotere beschikbaarheid van LNG in Nederland, wordt de transitie naar minder milieubelastend transport makkelijker gemaakt. De Volvo FM 460 Methaan-Diesel sluit naadloos aan op deze behoefte en wordt al door een tiental vervoerders met succes ingezet. Naast de nieuwe Volvo FM Methaan-Diesel heeft RUTOM Cargo ook een Volvo FE en een nieuwe Volvo FH Euro 6 in gebruik genomen. “Wij hebben er direct vijf bijbesteld om ook hiermee voorop te lopen. Het vele vervoer van en naar de Maasvlakte, de vele Duitse maut-kilometers en de duurzaamheid hebben de doorslag gegeven.”


RUTOM Cargo
RUTOM Cargo is een relatief nieuwe naam in de transportwereld met 75 jaar ervaring. Van den Broek Sneltransport B.V. heeft na de overname van transportbedrijf Frans van Hout & Zonen gekozen voor een nieuwe handelsnaam: RUTOM Cargo.
RUTOM Cargo biedt oplossingen voor het gehele logistieke proces. Het bedrijf heeft 90 medewerkers in dienst. RUTOM Cargo vervoert zowel nationaal als internationaal deel- en complete ladingen. Dagelijks wordt van en naar de gehele Benelux, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk gereden.
 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605