Subsidie voor de Volvo FE Hybrid: Truck van de toekomst

 

Subsidie voor de Volvo FE Hybrid: Truck van de toekomst

nieuws_afbeelding

Het Volvo Hybride Consortium komt in aanmerking voor subsidie uit het subsidieprogramma Proeftuinen Duurzame Mobiliteit ‘Truck van de toekomst’. AgenschapNL heeft dit bekend gemaakt. Door de subsidietoekenning kunnen de deelnemers een deel van de meerkosten dekken bij aanschaf van de Volvo FE Hybride.


Het subsidieprogramma Proeftuinen Duurzame Mobiliteit stimuleert brandstofbesparing en CO2-reductie bij trucks. Om deze nieuwe techniek binnen het Proeftuinenproject optimaal te kunnen testen, is bewust gekozen voor een breed consortium van negen transporteurs die verschillende marktsegmenten bedienen, verspreid over heel Nederland. Het Volvo Hybride Consortium bestaat uit de bedrijven: Abrex Logistics, Detail Result, G. Vlug en Zoon, Huuskes Versproducten, Leger des Heils ReShare, Roteb Lease, Transportbedrijf St. van den Brink, Princen Goederenvervoer – TransMission en Portena Logistiek. In totaal wordt gedurende het project (dat minimaal vijf jaar duurt) met negen Volvo hybride voertuigen gereden. De trucks worden geproduceerd in de Volvo fabriek in het Belgische Gent en vanaf begin 2012 actief ingezet door de deelnemers. Door de diversiteit, spreiding en omvang van het consortium kan de hybride techniek in al haar facetten en in uiteenlopende omstandigheden worden getest.

 

Brandstofbesparing en CO2 reductie van minimaal 25%
De ambities zijn hoog: het consortium wil een gemiddelde CO2 en brandstofreductie behalen van ten minste 25%. In sommige gevallen is de verwachting dat de CO2 en brandstofreductie kan oplopen tot maar liefst 35%. Het Volvo Hybride Consortium gaat onderzoeken onder welke omstandigheden het hoogste rendement wordt behaald in brandstofbesparing, reductie van uitstoot van schadelijke stoffen en kostenbesparing. Volvo's boardcomputer Dynafleet meet het brandstofverbruik. Dynafleet is in de trucks gemonteerd en registreert tal van data die vervolgens online kunnen worden geraadpleegd en geanalyseerd. Een uitgebreide rijinstructie voor de chauffeurs die met de Volvo FE Hybrid gaan rijden, moet bijdragen aan een optimale score in CO2 reductie, brandstofbesparing en veiligheid.

 

Achtergrond

De transportsector staat voor de uitdaging om de uitstoot van schadelijke stoffen drastisch te verminderen. Steeds meer producenten van vrachtwagens leggen zich toe op innovaties die bijdragen aan de besparing van brandstof en de vermindering van CO2, stikstof, fijnstof en geluid. Volvo startte recent als eerste vrachtwagenproducent ter wereld de productie van een hybride vrachtwagen voor de zwaardere distributietaken tot 28 ton: de Volvo FE Hybrid. Volvo's hybride oplossing combineert een dieselmotor met een elektromotor, waarbij de elektromotor wordt gebruikt bij het wegrijden vanuit stilstand en voor acceleratie tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt de dieselmotor geactiveerd. Wanneer de truck stopt, schakelt de dieselmotor automatisch uit om onnodig stationair te voorkomen. De accu's worden opgeladen met het vermogen dat wordt gegenereerd tijdens het remmen. Hierdoor is dit systeem zeer geschikt voor bedrijfscycli met herhaaldelijk stoppen en optrekken, zoals het ophalen van vuilnis of in de distributie.

 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605