Twaalf Volvo-trucks voor Van der Heijden Transport & Logistiek

 

Twaalf Volvo-trucks voor Van der Heijden Transport & Logistiek

nieuws_afbeelding

Twee Volvo FH 420 EEV trekkers en drie nieuwe Volvo FM 460 EEV combinaties nam Van der Heijden Transport & Logistiek, gevestigd in Bladel, onlangs in gebruik. De laatste drie zullen ook worden ingezet als LZV. Voor Van der Heijden vormen de brandstofzuinigheid en de betrouwbaarheid de belangrijkste factoren voor de keuze. De vijf trucks behoren tot een serie van twaalf en werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Groep uit Veldhoven.


Van der Heijden werd in 1932 opgericht en is in het 80 jarige bestaan uitgegroeid tot een internationaal logistiek bedrijf dat zich onder meer richt op distributie in de Benelux, internationaal (volume) transport en op en overslag. Het bedrijf levert een totaalpakket, waarbij zij als motto: ‘simply the best’ hanteert.


Brandstofefficiency
Gert Jan van der Heijden: “Wij werken vanuit onze kernwaarden kwaliteit, professionaliteit en flexibiliteit en helpen onze opdrachtgevers met het complete logistieke proces. De opslagruimten zijn verwarmd en beschikken over alle faciliteiten om goederen veilig op en over te slaan. In ons logistiek centrum verzorgen wij containerhandling en kunnen wij laden, lossen, wegen en labellen. Bovendien verzorgen we de orderpicking en bijvoorbeeld voorraadbeheer. Daarnaast willen we duurzaam transporteren. Daarom investeren we bijvoorbeeld steeds in nieuw materieel zoals de Volvo FH 420 EEV trekker en de drie nieuwe Volvo FM 460 EEV combinaties. Niet alleen gaan we daar voor de hoogste milieunorm, ook kunnen deze trucks worden ingezet als LZV’s. Dat bespaart kilometers en we kunnen werken aan de meest effectieve beladingsgraad.”


De Volvo FM trucks zijn voorzien van een LXL cabine met een lage instap en voldoende interieurruimte. Gert Jan van der Heijden roemt de brandstofzuinigheid van zowel de Volvo FH als de Volvo FM. “Het zijn binnen ons bedrijf bewezen concepten, zowel op het gebied van zuinigheid als betrouwbaarheid. Daar komt bij dat de chauffeurs het bedieningsgemak en de cabines enorm waarderen. Tot slot is er de relatie met onze dealer BAS Groep, die meer dan uitstekend is. Het merendeel van ons zeventig eenheden tellende wagenpark is daar ondergebracht. Goede service en een goede sfeer kenmerken het bedrijf, dat net als Van der Heijden een familiebedrijf is.”


Nieuwbouw
Met het tekenen van een overeenkomst op 1 juni 2012 is de verhuizing van Van der Heijden Transport en Logistiek naar het Kempisch Bedrijvenpark een feit geworden. Het KBP is een hoogwaardig en modern bedrijvenpark in het hart van de Brabantse Kempen met uitstekende verbindingen (A67, N284) met andere internationale (industriële) centra zoals Moerdijk, Antwerpen, het Ruhrgebied en het nabij gelegen Brainport Eindhoven. Op dit duurzame bedrijvenpark van 175 hectare zal in de loop van 2013 een nieuw logistiek centrum verrijzen van waaruit Van der Heijden Transport en Logistiek haar diensten zal verlenen.
 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605