Van de Wetering moderniseert wagenpark met tien Volvo FMX 420pk kippers

 

Van de Wetering moderniseert wagenpark met tien Volvo FMX 420pk kippers

nieuws_afbeelding

Aannemings- en klei-exploitatiebedrijf A.L. Van de Wetering B.V. uit Heesch heeft het wagenpark gemoderniseerd met de aanschaf van tien nieuwe Volvo FMX kipper trucks. De trucks worden ingezet bij diverse transporten van kleigrond en asfalt en zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS te Oss.


A.L. v.d. Wetering is een internationaal bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in transport, infrastructuur en klei-exploitatie. Sinds de oprichting in 1955 heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in zand-, grind- en kleivervoer. Het bedrijf beschikt over een groot wagenpark dat geheel uit Volvo-trucks bestaat. Daarmee voert Van de Wetering een breed aantal werkzaamheden uit voor dijkenbouw en grondwerk, zoals het bouw- en woonrijp maken van terreinen en riool(re)constructie, maar ook het vervoer van losgestorte grondstoffen. Al jaren levert het bedrijf bovendien keramische klei naar diverse steenfabrieken.
 

Van de Wetering hecht veel waarde aan een modern en up-to-date wagenpark, wat de reden is voor de aanschaf van maar liefst tien nieuwe Volvo FMX 420pk kippers. Jos van de Wetering, die samen met zijn broer Hans de directie voert, vertelt: “Zo’n investering getuigt inderdaad van vertrouwen in het merk en de service van BAS.” 
 

De Volvo FMX is bij uitstek geschikt voor de zware vrachten (tot dertig ton) over moeilijk terrein die Van de Wetering voornamelijk vervoert. Van de tien trucks zijn er vijf 10x4 asconfiguraties, drie 8x4 trucks en twee 8x4 widespreads. “We zetten ze voornamelijk in voor korte afstanden onder de vijftig kilometer, in de regio’s Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht. De standaard uitrusting van de Volvo FMX voldoet prima aan onze eisen. Voor de opbouw was er de voorwaarde dat de kipper uit roestvast staal bestond, wat het laden en lossen van klei extra makkelijk maakt door de gladheid ervan. Ook zijn de kippers geïsoleerd, zodat we er ook asfalt mee kunnen vervoeren.”
 

In de praktijk blijken de chauffeurs van Van de Wetering zeer te spreken over de nieuwe trucks. “Het rijgedrag is goed, de vering comfortabel en ook de overstap naar de automatisch schakelende Volvo I-Shift versnellingsbak bevalt hen.”


Honderd Volvo’s
Als Van de Wetering zijn voorkeur voor Volvo Trucks moet verklaren, noemt hij de plezierfactor als doorslaggevende reden: “Volvo geeft ons plezier in het werk. Niet alleen voor chauffeurs achter het stuur, maar ook voor ons in de omgang met de dealer. Het is een vereiste dat we met plezierige mensen handelen met wie we door één deur kunnen. Dat kunnen we al twintig jaar met de medewerkers van BAS. De omgang is vriendelijk en oprecht. Niet alleen bij het overleg over de aankoop; we weten uit ervaring dat eventuele problemen snel en daadkrachtig opgelost worden. Niet voor niets hebben we met deze aankoop onze 99e Volvo aangeschaft in de geschiedenis van het bedrijf. De volgende aankoop is dus een jubileumfeestje waard!”
 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605