Volvo Hybride Consortium

 

Volvo Hybride Consortium

nieuws_afbeelding

Negen transportbedrijven uit het hele land gaan distributieritten rijden met een Volvo FE Hybrid. Donderdag namen zij de trucks in ontvangst van Volvo Truck Nederland en AgentschapNL.

 

De negen deelnemende transporteurs zijn: Abrex ( 4x2 kelderbier), Detailresult Logistiek (6x2 koelopbouw), G. Vlug en Zn ( 4x2 koelopbouw), Huuskes ( 4x2 koelopbouw), Reshare Leger des Heils: ( 4x2 gesloten laadbak), Portena (6x2 gesloten laadbak), PrincenWeert ( 4x2 gesloten laadbak), Roteb Lease (6x2 huisvuilachterlader) en St vd Brink (6x2 koelopbouw).

 

Het Volvo Hybride Consortium is opgezet door Volvo Truck Nederland. De transportbedrijven gaan een tot anderhalf jaar de Volvo's FE Hybrid intensief inzetten in voornamelijk distributiewerk. Het doel van de proeftuin is dan ook het effect van de hybridetechniek meten in specifieke inzet. De gezamenlijke doelstelling is een brandstofbesparing van 25 procent, wat natuurlijk eveneens een CO2-reductie van het zelfde percentage inhoudt. De doelstelling wordt gemeten door inzet van referentievoertuigen. Om een zo goed mogelijk resultaat te halen worden chauffeurs getraind en wordt Volvo's fleetmanagementsysteem Dynafleet ingezet.

 

Het Volvo Hybride Consortium valt onder het subsidieprogramma Truck van de Toekomst van AgentschapNL. De subsidie die door AgentschapNL wordt verstrekt gaat naar de transporteurs.

 

Overig nieuws:

footer

footer links

Contact

Bedrijvennummer 4810
Mac Arthurweg 2
5466 AP Veghel
Tel: +31(0)413 - 371600
Fax: +31(0)413 - 3711605