Den Ouden Groep heeft een unieke Volvo FH 460 10x4 TAG XL met Walking Floor-opbouw aan zijn vloot toegevoegd. De truck wordt ingezet voor het transport van duurzame compost. Het bedrijf uit Schijndel koos voor deze configuratie omdat zowel Volvo Trucks als BAS Truck Center de gewenste opbouw op maat konden maken.

“Dit is voor ons een heel bijzondere truck”, vertelt materieelbeheerder Toon Daniëls van Den Ouden Groep. “Het is de eerste truck die is voorzien van een vaste Walking Floor-opbouw. Voor het transport van compost zetten we tot nu toe een aantal trekker-opleggercombinaties in, maar daarmee kunnen we bijvoorbeeld niet rijden op agrarisch land. Daarnaast hebben deze combinaties beperkingen op losadressen waar de ruimte beperkt is.”

VOLUME EN WENDBAARHEID
Bij de oriëntatie voor dit nieuwe voertuig lag de focus op volume en wendbaarheid. Daniëls: “We waren op zoek naar een compacte truck waarmee alle mogelijkheden op het gebied van lengte, hoogte en gewicht zouden worden benut. Samen met BAS Truck Center hebben we verschillende mogelijkheden verkend. Het feit dat Volvo Trucks af fabriek een TAG XL-asconfiguratie kan leveren, waarmee een GVW van 49 ton wordt behaald, gaf de doorslag om te kiezen voor deze oplossing. Het resulteert in een oplossing met een laadbakopbouw met een laadvolume van 59 kuub.”
 


TRUCK MAAKT VERWACHTINGEN WAAR
De truck werd geleverd door BAS Truck Center, waarna Kraker Trailers de opbouw voor zijn rekening nam. “Wij hadden op voorhand hoge verwachtingen van deze truck en die worden in de praktijk waargemaakt”, vertelt Daniëls. “De truck presteert uitstekend. Het is de perfecte combinatie tussen een optimaal laadvolume enerzijds en een compacte truck anderzijds. De truck is voorzien van I-Shift met kruipversnellingen, waardoor we op lage snelheid kunnen manoeuvreren. Door de elektro/hydraulisch gestuurde naloopas is de truck uitermate wendbaar. We kunnen er echt overal goed mee uit de voeten. We lossen met deze truck namelijk op hele uiteenlopende plekken. Dat varieert van agrarische bedrijven en hoveniers waar je niet veel ruimte hebt op het terrein, tot uitgestrekt agrarisch land. Met de Walking Floor kunnen we ook nog eens snel lossen. Dit systeem draait de laadbak in vier minuten leeg.”

SAMENWERKING MET BAS TRUCK CENTER
Den Ouden Groep beschikt over dertien vrachtwagens, waarvan zes Volvo-trucks. Bij de levering van nieuwe trucks en voor service en onderhoud werkt Den Ouden Groep nauw samen met BAS Truck Center in Veghel. “We zijn zeer tevreden over de service van BAS Truck Center”, zegt Daniëls. “We hebben een aantal Volvo-bakwagens met een kraan, waarbij we zowel truck als kraan laten onderhouden door BAS Truck Center. Zo’n one-stop-shop is voor ons natuurlijk ideaal. Daarnaast onderscheidt BAS Truck Center zich echt door het meedenken. Onze nieuwe Volvo FH is daar natuurlijk een goed voorbeeld van. Wij hadden een wensenpakket en BAS Truck Center heeft dat weten te vertalen in een maatwerkoplossing.”
 

OVER DEN OUDEN GROEP
Den Ouden Groep, dat sinds 1948 bestaat, is internationaal actief met een groot aantal specialismen. “Wij doen van alles in en op de grond”, vertelt Daniëls. Zo voert Den Ouden Groep projecten uit op het gebied van infra, binnenstedelijke herinrichting, aanleg van betonverhardingen, opsporing van explosieven en bodemsanering. Daarnaast richt het bedrijf zich onder meer op de inname en het verwerken van groene reststromen tot biobrandstoffen en duurzame bodemverbeteraars/bodembedekkers, zoals compost.

Meer weten? Kijk op www.denoudengroep.com