Op het terrein van Verbruggen in Dreumel is het zaterdagmorgen een komen en gaan van chauffeurs. De truck wassen, het dashboard schoonmaken of de dagelijkse controle uitvoeren: je komt het allemaal tegen. Op kantoor wordt er druk gewerkt aan de planning voor volgende week.

Verbruggen Internationaal Transport bestaat inmiddels al ruim 25 jaar. Chris Verbruggen startte als zelfstandig chauffeur, maar al snel werden het twee trucks en groeide het bedrijf naar het huidige aantal van 40 trekkende eenheden. Alle trucks worden ingezet in het containertransport van en naar de havens in Rotterdam en Antwerpen. In 2005 kwam zoon Rob ook in de zaak. Hij heeft een financiële achtergrond en houdt zich nu bezig met de planning, het financieel management en commercie. Rob: “We zijn een echt familiebedrijf en hebben korte lijnen met onze mensen. De meesten zijn hier al lang en zijn met ons meegegroeid. We willen een goede vervoerder zijn, met goede mensen. En echt, we hebben nog nooit een advertentie hoeven te zetten voor nieuwe mensen. Altijd werden ze aangedragen. Ook op dit moment, ineen overspannen markt, krijgen we nog steeds aanvragen. Helaas hebben we op dit moment niemand nodig, zelfs niet als invalkracht.”

MAAS EN WAAL
Rob benadrukt de centrale ligging van het land van Maas en Waal, waar Dreumel middenin ligt. “We zitten zo op de A15 en kunnen vanuit hier makkelijk naar de havens. Vanuit Rotterdam en Antwerpen rijden we richting Frankfurt, Hamburg of Parijs. De actieradius is ongeveer 400 tot 500 kilometer.” Chris: “Dat is een groot verschil met de begintijd van ons bedrijf, de afstanden zijn korter geworden. Nog steeds hebben we wel verre ritten, maar de tijd dat we met vier trucks richting Italië gingen is echt voorbij.”

UITGEBREID DIENSTENPAKKET
Vandaag de dag is het dienstenpakket van Verbruggen uitgebreid met warehousing, crossdocking en douanefaciliteiten. “Het zijn belangrijke toevoegingen. We zijn nu veel meer bezig met de regie in de keten en dat heeft enorme toegevoegde waarde voor onze klanten. Het is kenmerkend voor de groei van het bedrijf. De schaalgrootte van onze klanten is toegenomen, de vragen zijn anders. Belangrijk is ook dat we veel geïnvesteerd hebben in automatisering. Zo hebben we 24/7 real time informatie beschikbaar over lading en aankomsttijden. Het maakt de administratie richting onze klanten makkelijker: zij krijgen direct de benodigde documenten om ook hun klanten te kunnen factureren.” Met de volgsystemen is ook de informatievoorziening aan de klanten flink verbeterd. “Je hebt te maken met veel factoren. Natuurlijk de rij- en rusttijden, maar neem ook de huidige verkeerscongestie en de wachttijden op de terminal. Wij willen onze klanten direct van informatie kunnen voorzien. En zit het een keer echt tegen dan zijn we heel transparant. Wij proberen de klanten in alle facetten te ontzorgen. Flexibiliteit en kwaliteit gaan daarbij hand in hand. Daarmee onderscheiden we ons.” Het wagenpark van Verbruggen bestaat uit drie merken. De laatste aanwinsten zijn Volvo FH 500 4x2 trekkers. “Wij laten onze mensen meedenken en meekijken wanneer we investeren. Het maakt de chauffeurs gemotiveerder. Goed materieel is toch waardering voor hun werk. De laatste Volvo’s zijn er ook op die manier gekomen, maar er was nog een andere reden om voor Volvo te kiezen. We hadden vrij snel nieuwe trucks nodig vanwege een uitbreiding van onze werkzaamheden. BAS Truck Center kon eigenlijk als enige direct aan onze vraag voldoen. Zij hadden een juiste configuratie, waardoor wij de trucks snel konden inzetten. Wat mij betreft een mooi samenspel tussen dealer en klant. De Volvo’s zijn voorzien van alle denkbare veiligheidsopties en zijn luxe uitgerust. De chauffeurs zijn echt enthousiast over de trekkers. Ze zijn nu een aantal maanden in gebruik en we noteren ook goede brandstofverbruikscijfers. Rijgedrag en ergonomie zijn uitstekend.”

UP TO DATE
Voor ons is investeren noodzaak, de milieueisen worden strenger en de Maasvlakte is een voorbeeld waar echt gekeken wordt naar het materieel. Dat is ook de reden om bijvoorbeeld te kijken naar alternatieven voor diesel, zoals LNG. We zijn echter wel realistisch, het moet haalbaar zijn op onze route om een LNG in te zetten. Verduurzamingen innovatie zijn de sleutelwoorden voor de toekomst van het internationaal transport. We kijken daarom ook naar samenwerkingsvormen en eco-combi’s. Uiteindelijk staat alles ten dienste van onze ambitie: snel, groen, veilig en betaalbaar transporteren. Dat kan wat ons betreft alleen door hechte samenwerking in de keten, het gebruik van slimme IT-toepassingen en de inzet van modern uitgerust materieel.”