Voor het eerst in Nederland is op Transport Compleet Gorinchem de Renault Master Red EDITION te zien. Daarnaast is op de stand de inmiddels bekende gele Renault Trucks T High Formule 1 Sport Racing editie te bewonderen. Bovendien kunnen bezoekers in een speciale Formule 1 simulator een levensechte race ervaren.

De nieuwe Master heeft een nieuw, robuust front met een gedurfd design. Ook is het interieur compleet vernieuwd, met een nieuw ontworpen dashboard en stuurwiel, samen met functionele en ergonomische opbergruimten. De nieuwe Renault Master biedt bovendien nieuwe driver-assistance systemen, zoals AEBS (Active Emergency Braking System), zijwind-assist, Permanent Rear View, een dodehoek waarschuwingssysteem en parkeerhulp voor- en achteruit.

DIESEL EN ELEKTRISCH
Er zijn zes nieuwe Euro 6d-temp en Euro VI dieselmotoren, met vermogens van 130 pk tot 180 pk/400 Nm. Alle dieselmotoren zijn voorzien van de Twin-Turbo technologie en combineren veel trekkracht bij lage toeren met veel vermogen voor optimaal rijcomfort. Het brandstofverbruik van de nieuwe motoren is verder verlaagd, een besparing die kan oplopen tot 1L/100 km, terwijl de CO2-emissies beperkt blijven. De Master Red EDITION is ook in een 57kW Elektromotor leverbaar.

De Master Red EDITION wordt exclusief geleverd door Renault Trucks Nederland en haar dealerorganisatie. De Renault Trucks-dealers hebben ervaring met zowel lichte als zware bedrijfswagens. Klanten kunnen bij de  dealers terecht voor een specialistische opbouw, maar ook het meer standaardwerk kan uit voorraad geleverd worden. Bovendien beschikt Renault Trucks over een uitgebreid dealernetwerk met zeer ruime openingstijden (24/7 service, red.) waardoor een dealer eigenlijk altijd in de buurt is. One-stop-shopping dus voor een maximale inzetbaarheid van alle bedrijfswagens.

F1 RENAULT SPORT RACING TEAM
In samenwerking met Renault Sport Racing ontwikkelde Renault Trucks een speciale T High Renault Sport Racing limited edition. Het voertuig heeft een elegante, sportieve uitstraling en is uitgevoerd in Sirius-gele lak: de iconische kleur van Renault Sport Racing Formula One. Verschillende texturen en zwarttinten contrasteren met het geel: de buitenspiegels van de T High Renault Sport Racing zijn gespoten in hoogglans zwart, net als de diamant en de grille. Om het sportieve ontwerp van het voertuig te benadrukken, zijn de gele en zwarte ruiten aangebracht op de zij-skirts. Last but not least heeft elk voertuig van deze Limited Edition een genummerd zwart typeplaatje.

Het cabine interieur is ook speciaal ontworpen, met hoogwaardige materialen en gele en zwarte kleuren die aansluiten bij het ontwerp aan de buitenzijde. De Recaro®-stoelen en het stuur zijn beide bekleed met zwart leer met gele stiksels. Het bed en de vloermatten hebben ook gele stiksels, terwijl het panoramische dashboard een carbonafwerking heeft met geel omrande ventilatie openingen. Om de sportieve look compleet te maken, is de veiligheidsgordel voorzien van een gele beschermer. De T High Renault Sport Racing combineert comfort aan boord, rijplezier en prestaties. Hij heeft een volledig vlakke vloer en is uitgerust met een 13-liter 520 pk motor en een Optidriver geautomatiseerde versnellingsbak.

Renault Trucks-dealers Bluekens Truck en Bus, Van Dijk Groep en Volvo Group Truck Center presenteren zich op Transport Compleet in Gorinchem van 3 tot en met 5 september op stand I110. U bent van harte welkom!