Het is een beetje uit de hand gelopen, glimlacht directeur Maikel Klijn van Klijn Natuursteen & Keramiek. Zijn nieuwe Volvo FH16 is een echte eyecatcher.

Klijn Natuursteen & Keramiek is gespecialiseerd in natuursteen en keramische tegels. Het bedrijf uit De Moer voert een groot deel van het transport in Nederland en België zelf uit met twee trucks. Recent is een Volvo FH16 650 8x2 tridem-bakwagen aan het wagenpark toegevoegd. “Eerst hebben we de auto technisch samengesteld”, vertelt Maikel Klijn. “En, we hebben zo’n beetje alle opties aangevinkt die Volvo heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Volvo Dynamic Steering, dat in combinatie met de drie gestuurde assen een zeer wendbaar voertuig oplevert met een korte draaicirkel. Handig voor plekken waarde manoeuvreerruimte beperkt is.”

SPECIALE KLEUR
Net zoveel zorg en aandacht is besteed aan het uiterlijk van de truck. Een greep uit de extra’s: de truck is in een speciale kleur rood gespoten, chassis(componenten) en opbouw zijn geheel gespoten in meerdere kleuren en de zwarte vlakken en biezen lopen met de lijnen van de auto mee. Ook heeft BAS Truck Center accessoires aangepast en gemonteerd. Aan de voorzijde zit bijvoorbeeld een bullbar met werklampen en onder de spiegels zijn lampen (Pablos) gemonteerd. De truck is voorzien van een lichtbak, extra werklampen, toplampen, zwaailampen en luchthoorns. Sideskirts en traanplaten zijn op maat gemaakt, waarbij de tranen van de traanplaat zijn teruggeschuurd voor het effect. Verder zijn de spatbordverbreders en het spatbord achter het voorwiel aangepast en er is een dubbel RVS uitlaatsysteem gemonteerd. Om het geheel af te maken is de kleurstelling van de aanhanger eveneens afgestemd op de bakwagen, waarvan de laadbak gerealiseerd is door Carrosseriefabriek Roefs Middelbeers.

FANTASTISCH PROJECT
Klijn is trots op het eindresultaat. “Wij gingen eigenlijk voor een strakke, zakelijke auto. Van tevoren hadden we niet kunnen bedenken dat dit de uitkomst zou zijn, maar wij zijn zeer tevreden over het resultaat en de manier waarop het project is verlopen met alle partijen die hierbij betrokken waren.”

Lees meer artikelen in BASTA 39