Vorige week heeft BAS Tilburg een nieuwe Volvo FL 210pk 4x2 vrachtwagen met koelbak en laadklep –opgebouwd door Carhar- afgeleverd aan de Tilburgse voedselbank. BAS Truck Center draagt dit goede doel een warm hart toe. Om de Tilburgse Voedselbank op weg te helpen heeft BAS de stichting ondersteund in de totaaloplossing voor zowel de truck, het onderhoud als de levering van originele onderdelen. Dit heeft eraan bijgedragen dat zij hun goede werk ook in de toekomst kunnen blijven voortzetten.

EXTRA VEILIGHEID
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Alleen al in Tilburg voorziet de voedselbank 550 gezinnen van voedselpakketten. Voor de distributie van deze pakketten naar verschillende uitgiftelocaties is deze nieuwe Volvo FL koel-bakwagen aangekocht. Deze vrachtwagen is voorzien van een 360 graden camerasysteem met ingebouwd beeldscherm in het dashboard. Dit systeem geeft een perfect zicht rondom de hele truck. Dit voorkomt schades en zorgt ervoor dat de vrijwilligers extra veilig kunnen werken.

VRIJWILLIGERS IN HET ZONNETJE
De voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers. Deze mensen vormen de motor waar de voedselbank op draait. De nieuwe truck wordt dan ook bestuurd door chauffeurs die op vrijwillige basis de voedselpakketten distribueren. Om deze vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje te zetten, trakteerde BAS Truck Center hen allemaal op een lekkere taart.