De Tilburgse voedselbank heeft deze week bij BAS Truck Center een nieuwe Volvo FL 210pk 4x2 vrachtwagen aangekocht. De truck zal worden ingezet in de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Als opbouw is gekozen voor een koelbak met laadklep, welke wordt opgebouwd door Carhar.

DISTRIBUTIE VOEDSELPAKKETTEN
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Alleen al in Tilburg voorziet de voedselbank 550 gezinnen van voedselpakketten. Voor de distributie van deze pakketten naar verschillende uitgiftelocaties is deze nieuwe Volvo FL bakwagen aangekocht. Het huidige vervoersmiddel, een Volkswagen Crafter, was toe aan vervanging en had bovendien niet voldoende capaciteit. De voedselbanken werkt uitsluitend met vrijwilligers. Deze mensen vormen de motor waar de voedselbank op draait. De nieuwe truck zal dan ook bestuurd worden door chauffeurs die op vrijwillige basis de voedselpakketten distribueren.
 
GOED DOEL
Bij de ondertekening van het contract waren Martin de Kok -voorzitter van bestuur- en Arn van Baest -directeur Voedselbank Tilburg- aanwezig. BAS Truck Center heeft de truck speciaal voor dit goede doel tegen een scherp tarief aangeboden en verzorgt het onderhoud en de uitlevering van originele onderdelen voor een aangepast tarief. Naar verwachting zal de nieuwe truck medio mei afgeleverd worden.