Ronnie van Leeuwen is supertrots op zijn nieuwe Volvo-truck, die volledig naar zijn wensen is geconfigureerd. In de vorige BASTA was de truck nog volop in opbouw. Nu tonen wij het resultaat: een fantastische truck.

Hoe ziet jouw ideale Volvo-truck eruit? Ronnie van Leeuwen kan die vraag voortaan beantwoorden door te wijzen naar de truck waarmee hij rijdt. De chauffeur van Voets Gewapende Grondconstructies uit Rosmalen kreeg onlangs de sleutels van zijn bijzondere Volvo FH 500 6x2-trekker met naloopas overhandigd, een truck die volledig naar zijn smaak is samengesteld. “In één woord: supermooi”, zegt hij over het eindresultaat. “Deze truck voldoet volledig aan al mijn wensen. Het totaalplaatje is schitterend.”

ANDERS DAN ANDERS
Het feit dat Van Leeuwen de vrije hand kreeg, was een geste van eigenaar Ron Voets. De eigen inbreng van Van Leeuwen komt op tal van manieren terug. “Ik ben een beetje eigenwijs en wil graag ietsanders dan een ander. Iedereen zet de lichtbak bijvoorbeeld bovenop het dak, maar bij deze truck is de lichtbak, voor onder andere het bord Convoi Exceptionnel, onderaan de bumper gemonteerd. En ook de verlengde zonneklep draagt bij aan de unieke uitstraling. Maar het meest trots ben ik op het feit dat alles is meegespoten. Het chassis is rood en de rest is in de blanke lak gezet en mooi wit, tot en met de achterspatborden aan toe. Dat ziet er fantastisch uit.”

NIETS TE GEK
Van Leeuwen verzorgt met deze truck het vervoer van materiaal dat Voets Gewapende Grondconstructies nodig heeft voor de uitvoer van projecten op locatie, zoals grondverzetmachines en bekistingsmaterialen. BAS Truck Center zorgde ervoor dat alle wensen van Van Leeuwen zijn ingewilligd. “Het mooie is dat bij BAS Truck Center alles mogelijk bleek en niets te gek was. Het beste voorbeeld daarvan is de verlengde zijfender, die perfect aansluit op de cabine. Het stukje dat daarvoor nodig was, bestond nog niet. BAS Truck Center heeft daarom speciaal voor deze truck zo’n stukje laten maken. Fantastisch toch?”

BAS Aflevercentrum en BAS Carrosserie realiseerden de afbouw van de bijzondere truck. Een greep uit de bijzondere accessoires:
• Twee staande uitlaten
• Zwaailampbalk
• Oranje V-lights in de koplampen
• Verlengde zijfender
• Extra markeringslichten in de sideskirts
• Sideskirts tussen de twee achterassen

Lees meer artikelen in BASTA 41