Hoe gaat familiebedrijf Van Sambeek Transport uit Escharen de toekomst in? Bij gebrek aan een opvolger lag die vraag een paar jaar geleden op tafel. Hoe Bas Bruisten de kans kreeg en de stap zette naar het ondernemerschap. “Het is een geweldige kans om iets moois verder door te zetten.”

Van Sambeek Transport is een gevestigde naam met een lange geschiedenis. Het bedrijf werd in de jaren ’50 opgericht door Huub van Sambeek. In de beginjaren vervoerde Van Sambeek voornamelijk zand en grind en later kwam daar het transport van melk, bouwmaterialen en veevoeders bij. De vier zonen en een dochter van Huub van Sambeek gingen gaandeweg ook aan de slag in het bedrijf. Van de familie Van Sambeek zijn Tonnie, Willie, Theo, Huub en Anne-Marie nog (regelmatig) actief binnen de onderneming.

Opvolger
Van Sambeek Transport had echter geen opvolger in het bedrijf en ging een paar jaar geleden op zoek naar een geschikte kandidaat van ‘buiten’. Zo kwam Bas Bruisten in beeld, tot dat moment accountmanager Volvo Trucks bij BAS Truck Center. “Ik kende Van Sambeek al vanwege de lange samenwerking met BAS Truck Center. Ik vond het altijd al een mooi bedrijf met mooie opdrachtgevers dat zijn materieel goed op orde heeft. Toen ik werd benaderd ben ik gaan nadenken. Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken en voor mij was dit de ultieme kans om op een goed rijdende trein te stappen en om iets moois verder door te zetten. Wie krijgt op 29-jarige leeftijd zo’n unieke kans? Die mogelijkheid kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Samen met mijn kompaan en tevens goede vriend Jos Verberk heb ik toen de stap gezet.”

Voldoening
Sinds 1 januari 2018 is Bruisten eigenaar van Van Sambeek Transport. “Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het is iedere dag hard werken en je hebt indirect de verantwoordelijkheid voor twintig gezinnen, maar het geeft zoveel voldoening als je er aan het einde van de dag met zijn allen in bent geslaagd om het werk gedaan te krijgen en de klant tevreden is. Daar doen we het voor. Flexibel, afspraken nakomen, meedenken en ontzorgen: zo willen we zijn voor onze klanten. En heel belangrijk: ‘nee’ verkopen staat niet in ons woordenboek.”

Van bouwmateriaal tot sierbestrating, papier en kunstgras
Onder leiding van Bruisten gaat Van Sambeek Transport de toekomst tegemoet. “We investeren in succesvolle en langdurige relaties met opdrachtgevers, partners en medewerkers. Daarnaast is het verbreden van het netwerk een belangrijk speerpunt. We willen niet op één paard wedden. We zijn voornamelijk actief in het transport van bouwmaterialen, sierbestrating en oud papier. We willen vasthouden wat we hebben maar houden onze ogen open voor nieuwe kansen. Het afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld begonnen met het transport van versleten kunstgrassportvelden.”

Ondernemen betekent ook anticiperen, vooruitkijken en vernieuwen. “Ik vind het belangrijk dat we voortdurend met de klant meedenken en toetsen wat zijn behoeften zijn, ook om de kwaliteit van onze dienstverlening continu te verbeteren. Wij vinden dat we meer moeten doen dan alleen goederen van A naar B transporteren. Adviseren en maatwerkoplossingen bieden is een belangrijk speerpunt van onze dienstverlening, evenals rendementsverbetering. We werken nu bijvoorbeeld met een aantal nieuwe IT-oplossingen om makkelijker en sneller te werken.”
 

Efficiënt werken
Ook aan het materiaal wordt veel aandacht besteed. “Door te investeren in hoogwaardig materieel kunnen onze mensen de dagelijkse werkzaamheden efficiënt en effectief uitvoeren. Daarbij ligt onze focus nu en in de toekomst op maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij we het evenwicht zoeken tussen economische, sociale- en milieubelangen. Die factoren versterken elkaar ook. Door bijvoorbeeld zuinig om te gaan met energiebronnen, blijven ook transport- en logistieke kosten beheersbaar en concurrerend. De aanschaf van brandstofzuinige Volvo’s FH I-Save is daar een goed voorbeeld van.”

Brandstofbesparing
Van Sambeek Transport is een echt Volvo-nest: de eerste Volvo-truck kwam in 1971. Nu bestaat het wagenpark uit zeventien Volvo’s FH, waarvan drie Volvo FH 460 4x2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor. “Deels vervanging en deels uitbreiding van onze vloot”, zegt Bruisten. “De keuze voor Volvo’s FH I-Save is een keuze voor brandstofefficiency. We hebben eerst met een demo gereden en die overtuigde ons van de mogelijkheden. Onze eerste Volvo FH I-Save heeft inmiddels ruim 100.000 kilometer gereden en geeft al een goede indicatie van de mogelijkheden. In ons wagenpark noteren we een verbruik van circa 1 op 3,1. Met de Volvo’s FH I-Save halen we een verbruik van 1 op 3,5. Op een jaarkilometrage van ongeveer 120.000 kilometer scheelt dat aanzienlijk. We zijn zo tevreden over deze trucks dat we er nog twee hebben besteld.”

De trucks worden geleverd door BAS Truck Center, waarmee Van Sambeek Transport al tientallen jaren samenwerkt. Bruisten: “Stabiliteit richting onze opdrachtgevers is een van de pijlers van ons bedrijf. Dat komt ook terug in de relatie met BAS Truck Center. We zijn niet alleen trouw aan Volvo-trucks, maar ook aan de dealer omdat we weten dat we op BAS Truck Center kunnen bouwen en vertrouwen. Dat weet ik natuurlijk uit ervaring en dat was ook al ver voordat ik hier kwam werken zo, maar nu ik aan de andere kant van de tafel zit ervaar ik dat net zo goed.”  

Over Van Sambeek Transport
Van Sambeek Transport heeft 22 medewerkers, van wie achttien chauffeurs
- De Benelux en Duitsland zijn het werkgebied
- Het wagenpark bestaat uit zeventien Volvo FH-trekkers. Daarnaast maakt Van Sambeek Transport gebruik van charters
- Het bedrijf beschikt over 27 opleggers