Volvo FE Electric

Elektrische truck voor stedelijke transporten

Een drie-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 27 ton. We kunnen complete voertuigen leveren voor veeleisende stedelijke vervoerstaken, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie.

ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJNEN
De Volvo FE Electric-aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren en een versnellingsbak met 2 versnellingen.

DE ELEKTROMOTOR
Het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven, wordt gegenereerd door een elektromotor met een vermogen van 400 kW en een koppel van 850 Nm.

TRANSMISSIE
De aandrijflijn maakt gebruik van een versnellingsbak met 2 versnellingen om het bereik van de motor zo efficiƫnt mogelijk te benutten. De versnellingsbak die is ontworpen en gebouwd door Volvo, werkt met onafhankelijke vermogensstromen waardoor schakelen zonder onderbrekingen mogelijk is. Hierdoor ervaart u onder alle rijomstandigheden een volledige vermogenscontrole zonder merkbare overgangen.

ACCUPACKS
De accucapaciteit en het aantal accupacks worden afgestemd op uw behoeften. De Volvo FE Electric kan worden uitgerust met maximaal vier accupacks. Elk pack heeft een energiecapaciteit van 50 kWh en een geschatte levensduur van 8-10 jaar, afhankelijk van uw activiteiten.

OPLADEN
De oplaadaansluiting voldoet aan de huidige norm voor voertuigen en er zijn verschillende oplaadmethoden mogelijk. U kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-lader waarmee u op industriƫle locaties kunt opladen. Of u gebruikt de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd. Ten slotte kunt u ook opladen bij externe DC-stations voor snelladen.

VOEDING VOOR DE OPBOUW
Alle functies op de opbouw worden gevoed door een afzonderlijke elektromotor die een hydraulische pomp aandrijft. Er zijn twee motoropties: een uitvoering met een piekvermogen van 240 Nm en 70 kW, en een krachtigere uitvoering met een vermogen van 530 Nm en 100 kW.

GETEST EN BETROUWBAAR
De elektrische aandrijflijn en het accupakket zijn gebaseerd op de oplossing die wordt toegepast door Volvo Bus. Tot dusver zijn er 4.000 bussen met een hybride of volledig elektrische aandrijving in gebruik. Volvo Trucks heeft ook goede resultaten geboekt met trucks met een hybride aandrijving.

Onder de oppervlakte


1. Koeleenheid

2. Modulaire voedingskast (incl. voedingselektronica en 24V-accu's)

3. Transmissie met 2 versnellingen en twee elektromotoren van Volvo.

4. ePTO

5. Luchtcompressor

6. Vier accu's


Specificaties

  • Brutogewicht tot 27 ton
  • Dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine of cabine met lage instap
  • 3 assen
  • Wielbases 3.900 mm
  • Motorvermogen (piek/continu) 400 kW/330 kW
  • 4 Accu's
  • Uitgangsvermogen elektromotor voor PTO (piek/continu) 70 kW/50 kW (kleine uitvoering), 100 kW/70 kW (grote uitvoering)
  • Koppel elektromotor voor PTO (piek/continu) 240 Nm/130 Nm (kleine uitvoering), 530 Nm/270 Nm (grote uitvoering)
  • Oplaadtijd (snel/normaal): minder dan 1 uur/6,5 uur (4 accu's)
  • Actieradius: Vuilniswagen en lichte bouwtruck tot 120 km, distributie tot 200 km

Ontdek

onze andere modellen