Volvo FL Electric

Elektrische truck voor stedelijke distributie

Een twee-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 16 ton. We leveren complete voertuigen voor stedelijke transporten, zoals distributie en afvalinzameling.

ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJNEN
De Volvo FL Electric-aandrijflijn bestaat uit een elektromotor en een versnellingsbak met 2 versnellingen.

DE ELEKTROMOTOR
Het vermogen waarmee de truck wordt aangedreven, wordt gegenereerd door een elektromotor met een vermogen van 200 kW en een koppel van 425 Nm.

TRANSMISSIE
Beide aandrijflijnen maken gebruik van een versnellingsbak met 2 versnellingen om het bereik van de motor zo efficiënt mogelijk te benutten. De versnellingsbak die is ontworpen en gebouwd door Volvo, werkt met onafhankelijke vermogensstromen waardoor schakelen zonder onderbrekingen mogelijk is. Hierdoor ervaart u onder alle rijomstandigheden een volledige vermogenscontrole zonder merkbare overgangen.

ACCUPACKS
De accucapaciteit en het aantal accupacks worden afgestemd op uw behoeften. De Volvo FL Electric kan worden uitgerust met maximaal zes accupacks. Elk pack heeft een energiecapaciteit van 50 kWh en een geschatte levensduur van 8-10 jaar, afhankelijk van uw activiteiten.

OPLADEN
De oplaadaansluiting voldoet aan de huidige norm voor voertuigen en er zijn verschillende oplaadmethoden mogelijk. U kunt gebruikmaken van de ingebouwde AC-lader waarmee u op industriële locaties kunt opladen. Of u gebruikt de oplaadkabel die bij het voertuig wordt geleverd. Ten slotte kunt u ook opladen bij externe DC-stations voor snelladen.

VOEDING VOOR DE OPBOUW
Alle functies op de opbouw worden gevoed door een afzonderlijke elektromotor die een hydraulische pomp aandrijft. Er zijn twee motoropties: een uitvoering met een piekvermogen van 240 Nm en 70 kW, en een krachtigere uitvoering met een vermogen van 530 Nm en 100 kW.

GETEST EN BETROUWBAAR
De elektrische aandrijflijn en het accupakket zijn gebaseerd op de oplossing die wordt toegepast door Volvo Bus. Tot dusver zijn er 4.000 bussen met een hybride of volledig elektrische aandrijving in gebruik. Volvo Trucks heeft ook goede resultaten geboekt met trucks met een hybride aandrijving.

Onder de oppervlakte


1. Koeleenheid

2. Modulaire voedingskast (incl. voedingselektronica en 24V-accu's

3. Transmissie met 2 versnellingen en één elektromotor van Volvo.

4. PTO

5. Luchtcompressor

6. Vier tot zes accu's


Specificaties

  • Brutogewicht 16 ton
  • Dagcabine
  • 2 assen
  • Wielbases 4.400 mm of 5.300 mm
  • Motorvermogen (piek/continu) 200/165 kW
  • 4 of 6 Accu's
  • Uitgangsvermogen elektromotor voor PTO (piek/continu) 70 kW/50 kW (kleine uitvoering), 100 kW/70 kW (grote uitvoering)
  • Koppel elektromotor voor PTO (piek/continu) 240 Nm/130 Nm (kleine uitvoering), 530 Nm/270 Nm (grote uitvoering)
  • Oplaadtijd (snel/normaal): minder dan 1 uur/6,5 uur (4 accu's), 1,5 uur/10,5 uur (6 accu's)
  • Actieradius: tot 300 km afhankelijk van het aantal accu's

Ontdek

onze andere modellen