Volvo FM Electric

Elektrische truck voor stedelijke distributie

Met een laag geluidsniveau en geen uitstoot is de wendbare Volvo FM Electric ideaal voor grote voedselleveringen, containertransport, kraandiensten en meer in stedelijke gebieden. Allemaal met een verminderde impact op het milieu. De truck kan ook rijden in een emissievrije zone of op uren van de dag wanneer dieseltrucks niet zijn toegestaan. Om de overgang naar elektrisch vervoer te vergemakkelijken is de truck uitgerust met diensten en ondersteuningspakketten zoals opladen, routeplanning, actieradius, batterijcontroles en meer.DE AFSTAND DIE AAN UW BEHOEFTEN VOLDOET
Het aanbod van uw Volvo FM Electric wordt afgestemd op uw opdrachten en routes. De Volvo FM Electric kan tot 380 km afleggen.

VEEL LAADVERMOGEN
Beheer van bruto combinatiegewichten tot 44 ton op zuiver elektrische aandrijving zonder uitlaatemissies.

ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN
De elektrische aandrijflijn maakt gebruik van twee of drie elektromotoren en Volvo Trucks geavanceerde I-Shift trasmissie om de energie op de meest efficiƫnte manier te gebruiken. Dit betekent dat u de keuze heeft uit 330 kW of 490 kW continu vermogen.

EEN COMFORTABELE WERKPLEK
Ongeacht welke van de vijf beschikbare cabines u kiest, u krijgt een comfortabele en stille werkplek met een uitstekende ergonomie. Ze bieden allemaal een gemakkelijke instap, uitstekend zicht en veel comfort voor lange werkdagen. Zoals bij alle Volvo trucks zijn deze cabines getest onder de meest extreme omstandigheden.

ALTIJD OPGELADEN
De accu's kunnen 's nachts opgeladen worden met de meegeleverde AC lader of snel opladen met een DC lader tijdens uw route. Of combineer ze allebei!

ACTIERADIUS EN ROUTEONDERSTEUNING
Met de productiviteitsdiensten kunt u de actieradius optimaliseren voor uw transportopdrachten en de routes optimaliseren. Actieradiusoptimalisatie betekent dat u precies de juiste accucapaciteit krijgt voor uw transporten. De bereik- en routeservice van Dynafleet ondersteunt u van de planning tot de uitvoering van uw opdrachten en routes.

GETEST EN BETROUWBAAR
De elektrische aandrijflijn en het accupakket zijn gebaseerd op de oplossing die wordt toegepast door Volvo Bus. Tot dusver zijn er 4.000 bussen met een hybride of volledig elektrische aandrijving in gebruik. Volvo Trucks heeft ook goede resultaten geboekt met trucks met een hybride aandrijving.


Active Grip Control

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.


Side Collision Avoidance Support

Om stressvolle situaties te voorkomen, introduceert Volvo Trucks nu een nieuw veiligheidssysteem met de naam Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Met behulp van een dubbele radar aan weerszijden van de vrachtwagen detecteert het systeem wanneer andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers, het risicogebied betreden.

Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de betreffende zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan de truck afremmen, waardoor bijvoorbeeld een fietser kan passeren.
Specificaties

  • Brutogewicht 44 ton
  • Lage dagcabine, dagcabine, lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrottercabine
  • Alle assen met luchtvering
  • Accucapaciteit 180-540 kWh
  • Actieradius tot 300 km
  • Oplaadtijd (volledig geladen) 9,5 uur met wisselstroom (43 kW), 2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)
  • Aandrijflijn 2-3 elektromotoren, I-shift versnellingsbak
  • Prestaties tot 330-490 kW (450-666 pk) continu vermogen
  • Geschiktheid voor opbouw. 3 PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)
  • 2-6 accu's