Volvo FE

 

Volvo FH

 

Een flexibele performer

Hoe effectief wilt u vandaag werken? Met onder andere een door Volvo ontwikkeld motorprogramma en de I-Shift-versnellingsbak gaat de zeer efficiënte en flexibele nieuwe Volvo FE de uitdagingen aan van stedelijke en regionale distributie, lichte bouwtaken en utilities- en koeltransporten.

 

 

De feiten:

 • Tot 26 ton
 • Bakwagen of trekker
 • 7,7-litermotor met 250, 280, 320, 350 pk
 • Brandstofefficiency
 • Veiligheid
 • Dag, comfort en slaapcabine

 

 

10 OVERTUIGENDE REDENEN OM TE KIEZEN VOOR DE NIEUWE VOLVO FE :

 

 

 

Altijd een oplossing

BAS staat klaar om de complete transportoplossing te vinden voor uw bedrijf. We kunnen u helpen met het gehele proces, van specificatie en bestellen tot het leveren en bieden van ondersteuning gedurende de gehele levensduur van de truck. Bovendien zijn ook financiële mogelijkheden en verzekeringsoplossingen beschikbaar, evenals servicecontracten die worden afgestemd op uw bedrijf. Neem voor meer informatie contact op met uw BAS Vestiging.

 

Huiselijk comfort onderweg

We weten dat uw lading uw voornaamste zorg is. We denken echter ook dat het belangrijk is dat u kunt profiteren van een comfortabele, ruime en veilige werkplek terwijl u op de weg zit. Daarom hebben we het interieur van de nieuwe Volvo FE-cabines aangepast aan uw wensen, met uitstekende opbergmogelijkheden en ruimte om te ontspannen. Het exterieur hebben we uiterst robuust en prachtig stijlvol gemaakt. Bovendien maken de ergonomisch geplaatste instrumenten en bedieningen dat het rijden en bedienen van de truck als een tweede natuur aanvoelt.  

 

Dagcabine

 • Comfortabel 
 • Optionele bijrijdersbank
 • Maximaal laadvermogen
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 1600 mm.
 • Breedte 2300 mm. 

Comfortcabine

 • Bed of kantoorruimte
 • Volop opbergruimte
 • Voor langere afstanden
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 2000 mm.
 • Breedte 2300 mm.

Slaapcabine

 • 1 bed
 • Volop opbergruimte
 • Voor langere afstanden
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 2200 mm.
 • Breedte 2300 mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

Low Entry Cab (LEC)

De Volvo FE is tevens leverbaar als LEC (Low Entry Cab) Euro 6. Deze cabine biedt een zeer lage instap, een volledig vlakke vloer, uitstekend zicht rondom en ruimte voor vier personen. Hiermee is Volvo Trucks de enige fabrikant die een vuilniswagen maakt met een extra lage instap en een automatisch schakelende versnellingsbak als alternatief voor een volledige automaat.


De instaphoogte is slechts 530 mm. Met behulp van de knielfunctie kan dit nog eens met 90 mm verlaagd worden. De knielfunctie wordt automatisch geactiveerd wanneer de parkeerrem wordt gebruikt, daardoor is het mogelijk de cabine snel en makkelijk te verlaten. Deze functie kan overigens ook aan en uit worden geschakeld met een knop op het dashboard. De portieren kunnen 90 graden geopend worden en de vloer is volledig vlak.

 

De cabine kan bovendien worden uitgerust met drie passagiersstoelen. Deze stoelen zijn iets verder naar achteren geplaatst, zodat het beste zicht vooruit en opzij ontstaat voor de chauffeur. De cabine is verder voorzien van grote achteruitkijk- en dodehoekspiegels. Een extra laag zijraam aan de passagierszijde is mogelijk als optie. De lage zitpositie van de chauffeur zorgt in combinatie met het grote glas oppervlak voor een perfect direct zichtveld en minimale dode hoeken. Dit is een must voor de veiligheid in het drukke stadsverkeer. 

Naast de chauffeursstoel bevindt zich een aansluiting voor een persluchtpistool dat gebruikt kan worden voor het verwijderen van vuil en stof. Optioneel is een 24 V stopcontact achter de chauffeursstoel, handig voor bijvoorbeeld een koelkast. Bovendien is er extra inbouwruimte in het dashboard voor bijvoorbeeld een achteruitrijcamera of een display voor een weegsysteem.


De nieuwe Volvo FE LEC heeft een typegoedkeuring in heel Europa en voldoet zowel aan de Europese, de Zweedse als aan Volvo Trucks’ eigen strenge eisen voor botsveiligheid. De truck wordt op 5 mei onthuld tijdens de IFAT in München, Duitsland. IFAT is een van ’s werelds grootste beurzen op het gebied van reiniging, milieu en afval.


Volvo FE LEC – de feiten

 • Cabine: Doorloopcabine met maximaal vier zitplaatsen. Instaphoogte 530 mm, 440 mm met geactiveerde knielfunctie (bandenmaat 315/70R22.5). Portieropening 90 graden
 • Asconfiguraties: 4x2 of 6x2 met gestuurde naloopas.
 • Motor: Volvo D8K Euro 6 met een motorvermogen van 250, 280 of 320 pk. 
 • Versnellingsbak: Volvo I-Shift of Allison volledig automatische versnellingsbak.

 

Veilige cabine

Zoals alle trucks in onze topreeks heeft de Volvo FE de meest stringente veiligheidstests doorlopen. Het robuuste exterieur met verschillende nieuwe functies bevat een verbeterd onderrijbeveiligingssysteem. De truck heeft een opvallend front met een opnieuw ontworpen grille en een prominent Iron Mark.
 

Milieuvriendelijke cabines

De laatste 20 jaar is de uitstoot van verontreinigende stoffen van Volvo-trucks met ruim 90 procent verlaagd. In dezelfde periode werd het gemiddelde brandstofverbruik met 20% verminderd. In plaats van zelfgenoegzaam te zijn over deze cijfers inspireerden ze ons tot het zoeken naar nieuwe oplossingen. De hybride- en methaandiesel-aandrijvingen zijn nog steeds in ontwikkeling en de nieuwe Volvo FE wordt voorzien van SCR-uitlaatsystemen. Bovendien voldoet de truck geheel aan het Euro 6-motorprogramma, met een gelijkblijvend brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen.

 

Flexibiliteit, krachtig, snelle respons en vriendelijker voor het milieu. De Volvo FE-aandrijflijn garandeert prestaties die het voertuig tot een belangrijk professioneel hulpmiddel maken voor stedelijke en regionale distributie. Voorzien van de nieuwste machinetechnologie vormt de Volvo FE de perfecte investering voor de lange termijn, wanneer u een maximale bedrijfstijd en productiviteit voor uw bedrijf moet garanderen.

 

 

Een ware vriend in het stadsverkeer

Het geheel vernieuwde motorenprogramma dat volledig is aangepast aan Euro 6, omvat een door Volvo ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 320 pk. De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijk verkeer.

 

 

Volvo D8K

 • Emissiestandaard Euro 6
 • Aantal cilinders 6
 • Cilinderinhoud 7,7 dm³
 • Slag 135 mm
 • Boring 110 mm
 • Compressieverhouding 17.5:1
 • Economisch toerental 1000-1700 t/min
 • Uitlaatremvermogen (2800 t/min) 120 kW
 • Uitlaatremvermogen compressierem (2800 t/min) 170 kW
 • Oliefilters 1
 • Olieverversingsvolume, inclusief filter 25,5 l
 • Inhoud koelsysteem 17 l

 

Versnellingsbak

De Volvo FE is leverbaar met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. De korte versnellingshendel is op de motortunnel geplaatst, zowel bij handgeschakelde als automatische versnellingsbakken. De volautomatische transmissie wordt bediend via drukknoppen. Alle versnellingsbakken kunnen naar keuze worden uitgerust met een PTO. 

 

Bekijk alle specificaties van de aandrijflijn voor de nieuwe Volvo FE

 

 

Handgeschakeld

Handmatige transmissie kan worden voorzien van zes of negen versnellingen, geschikt voor rijden in de binnenstad, of speciaal bij toepassingen waar hoge prestaties worden vereist. De handgeschakelde versnellingsbakken worden bediend via de bekrachtigde synchronisatie. De korte keuzehendel, die is geplaatst op de motortunnel, is trillingsvrij en heeft een nauwkeurige werking. Alle versnellingsbakken kunnen naar keuze worden uitgerust met een PTO.

 

 

I-Shift

Automatische transmissie is erg handig voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt, en is vooral een goede match voor de Volvo FE met de D8K-motor. I-Shift is Volvo´s geautomatiseerd schakelende versnellingsbak voor alle toepassingen. I-Shift staat alom bekend om het snelle schakelen, en verhoogt bovendien het chauffeurscomfort en vermindert het brandstofverbruik. Kan worden uitgerust met een PTO, of noodstuurbekrachtigingspomp. Voor sommige toepassingen is een extra transmissieoliekoeler beschikbaar. I-Shift wordt bediend via een hendel achter het stuur.

Milieuvriendelijke aandrijflijn 
Voor ons bij Volvo Trucks is Euro 6 slechts een stap in de goede richting. Door verminderen van het brandstofverbruik reduceren we de totale uitstoot nog verder; en profiteert u van de kostbesparing.

 

Bij het aanpassen van het chassis van de Volvo FE hebben onze ingenieurs hun voorstellingsvermogen de vrije loop gelaten. Een flexibel model was de collectieve visie, een truck die bijna elke taak zou moeten kunnen uitvoeren. Ze ontwikkelden daarop een robuust, duurzaam chassis dat licht is, maar toch zware ladingen kan vervoeren en dat gemakkelijk kan worden aangepast. U kunt nu de resultaten van hun inspanningen uittesten. 

 

Snelle en veilige remrespons.
EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met antiblokkeerschijfremsysteem levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals ABS, een sperdifferentieel en Brake Blending. Het uitgebreide EBS-pakket bevat een functie die het starten op hellingen vergemakkelijkt. Schijfremmen zijn in drie verschillende grootten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing. 

 

Vering

Een soepele rit wordt gegarandeerd door de ultramoderne cabinevering. Er is een mechanische cabinevering, met spiraalveren en schokdempers zowel voor als achter, terwijl bij volledige luchtvering de cabine is uitgerust met luchtbalgen voor en achter.

 

 

Elektronisch geregelde vering

De ECS (elektronisch geregelde vering) kan worden gebruikt om het niveau van de luchtvering te regelen, met schakelaars op het dashboard of een bedieningskast. Dit resulteert in gemakkelijk, snel laden, ongeacht de hoogte van laadvloer. De hoogte wordt automatisch aangepast, zodat de truck op een constante hoogte blijft. Zo wordt een ongelijk verdeelde lading gecompenseerd.

 

De handmatige hoogtecontrole maakt het gemakkelijker om de chassishoogte aan te passen aan de hoogte van de laadvloer. Het systeem kan zelfs worden voorgeprogrammeerd met een aantal alternatieve laadvloerhoogten.

 

Chassisveiligheid

De nieuwe Volvo FE is gebaseerd op onze beproefde innovatieve veiligheid door de toevoeging van nieuwe, krachtige voorzieningen. De truck is nu uitgerust met ESP (Electronic Stability Program) met verhoogde rijprestaties als resultaat en een verhoogde veiligheid dankzij een grotere koers- en rolstabiliteit.