Volvo FH16

 

Volvo FH

FH16 - Een schoonheid van binnen. Een beest onder de cabine.

Volvo FH16 is alles wat u van een Volvo FH verwacht. En meer. Als u de top wilt voor prestaties of stijl, dan zit u hier goed.

 

 

De feiten:

  • 16-liter D16G-motor
  • 750 pk en 3,550 Nm
  • Bakwagen of trekker

  

 

De beklimming

Vergeet de hellingen en behoud uw snelheid.

Maak kennis met de FH16 in zijn natuurlijke omgeving.

 

 

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met uw BAS-vestiging. Samen met u bepalen we welke specificaties het beste aansluiten op uw transportbehoeften. 

Aan de binnenkant
 

 

Uniek stoelontwerp.

Achter het stuur van de Volvo FH16 voelt u zich de koning te rijk. Een unieke stoel met een opvallende vormgeving in leder of met een combinatie van leder/textiel, die u een echt premium-gevoel geeft. De stoelen zijn uiteraard leverbaar met stoelventilatie.

Het lederen stuurwiel.

Het soepele rijgedrag wordt nog eens versterkt door het stuurwiel, dat alleen leverbaar is voor de Volvo FH16. Het is vervaardigd van donker leder, met contrasterend geel stiksel en past op subtiele wijze bij de interieurbekleding en stoelen.

Eersteklas.
Het interieur omvat unieke portierpanelen, wandpanelen, verchroomde sierlijsten, gordijnen, bedbekleding en extra portier- verlichting. Dit alles zorgt voor een gevoel van luxe in de cabine.

 

Aan de buitenkant

 

1. Accentuerende panelen
Het paneel van getint glas aan de buitenkant van de cabinewand geeft de Volvo FH16 een uniek aanzien. Niet om naar buiten te kijken. Wel om naar te kijken.

 

2. Het nieuwe zwart
De kleur van de nieuwe FH16 is donker. Erg donker. Maar onder dit oppervlak gaat een intrigerende tint schuil. We noemen deze tint Mystic Fjord. Dit moet u zien.

 

3. Aandacht voor details
Subtiele details maken het verschil. Vooral als deze details van glanzend chroom zijn. Hierdoor vallen de opstap aan de voorkant, de grille, de portiergrepen en het Volvo-logo echt op.

 

4. De grille van een kampioen
De grille in donker-zilver satijn maakt een onmiskenbare indruk in het straatbeeld. De buitenspiegels en de zonneklep delen dezelfde premium uitstraling.

 

Milieuvriendelijke cabines

Ongeveer 95% van een Volvo-truck is recyclebaar. En nieuwe Volvo-trucks bestaan al voor ongeveer een derde uit gerecyclede materialen (33% van het gewicht). Alle kunststof onderdelen van meer dan 50 gram zijn voorzien van een aanduiding die identificatie mogelijk maakt. Voor bijna alle modellen zijn ontmantelingsinstructies verkrijgbaar en daarnaast sluiten we overeenkomsten met lokale partners om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk van een Volvo-truck wordt verspild.
 

Motor

De Volvo FH16 is voorzien van een 16-liter D16G-motor, die een machtige 750 pk en 3,550 Nm produceert.

 

D16G540 (397 kW)
Maximaal vermogen bij 1450-1900 t/min 540 pk
Maximaal koppel bij 1000-1450 t/min 2.650 Nm

D16G600 (441 kW)
Maximaal vermogen bij 1500-1900 t/min 600 pk
Maximaal koppel bij 1000-1500 t/min 2.800 Nm

D16G700 (515 kW)
Maximaal vermogen bij 1550-1800 t/min 700 pk
Maximaal koppel bij 1000-1550 t/min 3.150 Nm

D16G750 (551 kW)
Maximaal vermogen bij 1600-1800 t/min 750 pk
Maximaal koppel bij 1050-1400 t/min 3.550 Nm
 

I-Shift versnellingsbak

Een krachtige en duurzame langeafstandstruck zoals de FH16 heeft een bijpassende transmissie nodig. Een transmissie die bedieningsgemak combineert met een laag brandstofverbruik op lange ritten. De geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak biedt ongeëvenaarde rijeigenschappen voor treingewichten van 80 ton en zelfs meer (in uitzonderlijke gevallen zelfs meer dan 130 ton).

I-Shift kiest de meest geschikte versnelling voor het toepassingsgebied en de rijomstandigheden. I-Shift kan worden aangevuld met een programmapakket voor distributie, langeafstandstransport en zwaartransport, waarmee de efficiencygraad en het comfort van het systeem nog verder worden verhoogd. De schakelprogramma's worden aangepast aan de specifieke omstandigheden voor elke toepassing.

 

I-Shift is een automatisch schakelende splitter/range-versnellingsbak met 12 versnellingen. I-Shift kan worden uitgerust met een compact retarder, PTO, noodstuurbekrachtigingspomp en oliekoeler. 
 


I-Shift met kruipversnelling

De nieuwe uitvoering van Volvo Trucks I-Shift maakt het mogelijk om tot twee nieuwe kruipversnellingen toe te voegen. Dit betekent onder andere dat de truck kan wegrijden vanuit stilstand en een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren. Met de nieuwe kruipversnellingen kan de truck rijden met hele lage snelheden van slechts 0,5-2 km/u. Dit helpt enorm bij nauwkeurige manoeuvres zoals in de bouw en bij onderhoudswerkzaamheden. De versnellingsbak is beschikbaar als een directe aandrijving of als een versnellingsbak met overdrive met één of twee kruipversnellingen. Ook kunnen  er twee kruipversnellingen voor achteruit worden gespecificeerd.

 

I-Roll
De verbeterde I-Roll bespaart nog meer brandstof. I-Roll zorgt voor automatische in- en uitschakeling van een vrijloop om brandstof te besparen door de truck te laten uitrollen. 'I-Roll' wordt gebruikt wanneer motorvermogen en motorrem niet nodig zijn, bijvoorbeeld op 'vals plat'.

 

Handgeschakelde versnellingsbakken

Volvo's handgeschakelde versnellingsbakken zijn leverbaar in een splitter/range-uitvoering met veertien versnellingen. Dankzij het kabelsysteem verloopt het schakelen soepel, eenvoudig en stil, met weinig trillingen.

 

Powertronic

Powertronic is Volvo's automatische schakelsysteem voor transporttoepassingen waarbij veel wordt afgeremd en weer opgetrokken. Het is een geheel automatische, elektronische 6-versnellingsbak met planeetoverbrenging. De chauffeur kan kiezen tussen twee automatische schakelprogramma's of handmatig schakelen. In de nieuwe Powertronic zijn het regelsysteem en de schakelprogramma's verder verbeterd. Bovendien zijn de verversingsintervallen voor de transmissieolie aanzienlijk verlengd.