Volvo FL

 

Volvo FH

 

De stedelijke distributietruck die uw bedrijf nodig heeft

Met de introductie van een 12-tons model met 4-cilinders, een door Volvo ontwikkeld motorprogramma en een slim, nieuw frontontwerp, is de compacte Volvo FL een distributietruck voor de stad waar u en uw klanten op kunnen vertrouwen.

 

 

De feiten

 • 12, 14, 16 en 18 ton
 • Wielbasis van 3070 mm tot 6800 mm
 • Bakwagen
 • 210, 240 met 5-litermotor
 • 250 of 280 pk met 8-litermotor
 • Brandstofefficiency
 • Veiligheid
 • 3 cabinevariantenOff road 4x4

De Volvo FL is ook beschikbaar in een vierwielaangedreven (4x4) versie. Een aandrijving die zeer geschikt is voor gladde, steile en ongelijke wegen. De truck is ideaal voor speciale toepassingen in zowel stedelijke omgevingen als in meer veeleisende condities of als onderhoudstruck in mijnen en op bouwplaatsen. De Volvo FL 4x4 beschikt permanent over vierwielaandrijving. De tussenbak heeft een hoge en een lage versnelling. De hoge versnelling wordt gebruikt tijdens de reguliere inzet. In veeleisende condities kan de lage versnelling eenvoudig worden ingeschakeld door een knop op het dashboard. De truck kan ook worden uitgerust met een extra luchtaansluiting op het chassis voor toepassing van verschillende accessoires of het oppompen van banden.


 

 

10 OVERTUIGENDE REDENEN OM TE KIEZEN VOOR DE NIEUWE VOLVO FL :

 

 

 

Neem voor meer informatie contact op met uw BAS Vestiging. Samen met u bepalen we welke specificaties het beste aansluiten op uw transportbehoeften.

 

De buitenkant van de nieuwe Volvo FL-cabine is gemakkelijk te herkennen. Met de indrukwekkende, zwarte frontgrille trekt de wagen zeker de aandacht terwijl de aerodynamische lijnen en het slanke exterieur de chauffeur uitstekende rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid bieden. Afhankelijk van uw eisen zijn er drie afmetingen beschikbaar: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine. De wagens bieden allemaal maximaal comfort en functionaliteit.

 

 

De benen strekken en ontspannen
Wanneer u in uw dagelijkse routine vaak in en uit uw voertuig moet stappen, is een handige, ergonomisch vormgegeven instap een must. Binnenin maakt een ruim en comfortabel interieur met goed afgestemde functies uw truck tot een ontspannen plek waarin het prettig werken is. Neem een kijkje in het Volvo FL-interieur, aangepast aan uw comfort.

 

Dagcabine

 • Comfortabel 
 • Optionele bijrijdersbank
 • Maximaal laadvermogen
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 1600 mm.
 • Breedte 2100 mm. 

 

Comfortcabine

 • 1 bed, vast/opklapbaar
 • Volop opbergruimte
 • Voor langere afstanden
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 2000 mm.
 • Breedte 2100 mm.

 

Manschappencabine

 • Div. dienstverlening 
 • Passagiersbank (optie)
 • Max. 7 passagiers
 • Hoogte 1605 mm.
 • Lengte 2980 mm.
 • Breedte 2100 mm.

 

 

 

 

 

 

Getest en beproefd voor uw veiligheid
Zoals alle trucks in onze topreeks, heeft de Volvo FL de meest stringente veiligheidstests doorlopen. Het rob

uuste exterieur met een verbeterd onderrijbeveiligingssysteem is verder verstevigd met 31 kilo staal. De truck heeft een opvallend front met een opnieuw ontworpen grille en een prominent Iron Mark.

 

 

Milieuvriendelijke cabines

Het zijn niet alleen de trucks zelf die onze totale prestaties op milieugebied bepalen. Hoe we onze trucks bouwen en welke processen we toepassen, speelt ook een belangrijke rol. Tussen 2003 en 2008 werd het energieverbruik per geproduceerde truck met een derde teruggebracht. In 2008 werd in Gent de eerste CO2-neutrale fabriek ter wereld geopend. Hier wordt de nieuwe Volvo FL geproduceerd. We zijn ook trots dat ’s werelds eerste klimaatneutrale dealervestiging in het Italiaanse Verona een Volvo-vestiging is.
 

Bereken de ecologische voetafdruk van uw truck - klik hier

 

Motor

Vier of zes cilinders. 5,1 of 7,7 liter. Volop koppel en vermogen en een bijpassende snelle respons. Met de Volvo-dieselmotoren D5K of D8K bent u altijd optimaal voorbereid op de eisen van de binnenstad. Maximale productiviteit en winstgevendheid. Elke keer, elke werkdag.

 

 

Euro 6 - neem geen genoegen met minder.
De constructie van de D5K en D8K is erop gericht om te voldoen aan de strenge Europese uitstootnormen voor dieselmotoren die zijn opgesteld om de luchtverontreiniging te beperken. De oplossing van Volvo om te voldoen aan de Euro 6-eisen is om de motor te voorzien van een systeem voor gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR). Dit levert motoren op die voldoen aan de voorschriften maar niet inleveren op koppel en vermogen. Een echte win-winsituatie, voor iedereen. 

 

 

D5K of D8K – kies de variant die aan uw eisen voldoet.

De Volvo D8K-motor is de natuurlijke keuze voor het distributieverkeer in de binnenstad. Met het brede vermogensbereik en de indrukwekkende respons krijgt u de prestaties die passen bij uw wensen. Als u kiest voor de geoptimaliseerde 12-tons Volvo FL, is de D5K een perfecte keuze. Kleiner, lichter, maar wel een van de krachtigste 4-cilindermotoren op de markt.

 

 

  D5K D8K
Emissiestandaard Euro 6 Euro 6
Aantal cilinders 
Cilinderinhoud  5,1 dm³ 7,7 dm³ 
Slag  135 mm  135mm 
Boring  110 mm  110 mm 
Compressieverhouding  17.5:1   17.5:1  
Economisch toerental  1100-1800 t/min 1000-1700 t/min
Uitlaatremvermogen (2800 t/min) 80 kW 120 kW 
Compressieremvermogen (2800 t/min)    170 kW 
Oliefilters 
Olieverversingsvolume, inclusief filter 15 l  20 l 
Inhoud koelsysteem  13 l  17 l 

 

 

Versnellingsbak

De Volvo FL is leverbaar met twee handgeschakelde versnellingsbakken, één met zes versnellingen en de andere met negen versnellingen. De versnellingsbakken zijn pneumatisch bekrachtigd en gemakkelijk te bedienen, met een korte versnellingspook. De versnellingspook is trillingsvrij, heeft een nauwkeurige werking en een zeer duidelijk schakelpatroon.

 

 

I-Sync

Met I-Sync, de soepele en intelligente geautomatiseerde transmissie van Volvo, worden distributietaken nog comfortabeler. U kunt zich volledig concentreren op veilig rijden in het drukke stadsverkeer. De I-Sync-versnellingsbak is leverbaar in twee varianten: één voor D5K en één voor D8K. I-Sync is ontworpen voor een maximaal koppel van 1.050 Nm, waardoor dit schakelsysteem ideaal is voor distributietrucks met een starre as en met motoren met vier of zes cilinders. 

 

 

Kies tussen automatisch en handmatig

Met de hendel aan het stuur kan de chauffeur kiezen tussen automatisch of handmatig schakelen. Dezelfde hendel wordt gebruikt voor handmatig schakelen. Eén hendel – één schakelpunt zonder pedalen of koppelingen. De bediening van I-Sync is eenvoudig en intuïtief en kan door de chauffeur snel worden aangeleerd zodat hij of zij het werk op een effectieve en veilige manier kan uitvoeren.

 

Achteras

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de compacte D5K-motor is de truck voorzien van een achteras die, ondanks zijn geringe gewicht, tot 8,5 ton kan dragen. Dit geeft meer dan voldoende laadcapaciteit zonder afbreuk te doen aan de rijeigenschappen.

 

 

Naafreductie

Veeleisende omstandigheden en zware ladingen zijn dagelijkse kost voor veel Volvo-truckchauffeurs. Met een Volvo FL uitgerust met een achteras met naafreductie, voor zwaardere inzet. De overbrenging van de aandrijfkracht gebeurt in twee stappen. De druk op de steekassen en de eindreductie is dus lager. Dit zorgt voor een grote betrouwbaarheid, zelfs bij een hoog vermogen en hoge snelheden.

 

Veilige aandrijflijn

Geïntegreerde bediening van de wielremmen en hulpremmen - uitlaatrem, motorrem en retarder - voor veiligheid en productiviteit. Door de krachtige hulpremmen is het mogelijk om een hogere gemiddelde snelheid te handhaven op heuvelachtig terrein zonder de verkeersveiligheid in gevaar te brengen. En met een functie als Brake Blending wordt in elke situatie het juiste remsysteem ingezet.

 

Milieuvriendelijke aandrijflijn
Het verminderen van het brandstofverbruik is voor elk bedrijf noodzakelijk om kosten te besparen. Maar dat geldt nog meer voor milieukwesties. Bij Volvo geloven we in de voordelen van een schonere technologie. En daar hebben we een serieuze missie van gemaakt. Om u een voorbeeld te geven: in vergelijking met een truck die in 1980 een vergelijkbare transportopdracht uitvoerde, is het brandstofverbruik, bij gebruik van dieselmotoren, met ongeveer 30% gedaald.

 

Het chassis van de Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: flexibiliteit. Bij elke confrontatie met de problemen en eisen van stedelijke distributie, zoals zware ladingen, krappe bochten en veelvuldig gebruik, gaat de truck de uitdaging aan. Dat is helemaal het geval als u de truck nog verder heeft gespecificeerd.

 

 

Op maat gemaakt of standaard
Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteiten.

 

Remmen

De Volvo FL heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met antiblokkeerschijfremsysteem levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals ABS, antiblokkeerremmen, een sperdifferentieel en Brake Blending. Met Brake Blending benut het systeem de diverse remmen van het voertuig voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de wielremmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat een functie die het starten op hellingen vergemakkelijkt. De schijfremmen zijn in drie verschillende grootten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

 

Veiligheid

De nieuwe Volvo FL is gebaseerd op onze beproefde innovatieve veiligheid door de toevoeging van nieuwe, sterke voorzieningen. De truck is nu uitgerust met ESP (Electronic Stability Program) met als resultaat verbeterde rijprestaties en een verhoogde veiligheid dankzij een grotere koers- en rolstabiliteit.

 

 

Gezien worden en veilig zijn
Naast de bewezen voordelen van ESP kent de nieuwe Volvo FL preventieve veiligheidsvoorzieningen in de vorm van slim ontworpen spiegels die de dode hoeken aan de zijkant minimaliseren, en nieuwe dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant. Beide voorzieningen optimaliseren de zichtbaarheid, zowel uit het oogpunt van zien als gezien worden. Goed nieuws voor de chauffeur, fietser en voetganger in de binnenstad.

 

 

Nieuw stoelontwerp
In de cabine ervaart de chauffeur dat hij/zij het middelpunt is van een zone die behoort tot de veiligste die elke truckchauffeur zich kan wensen. De alom geprezen veiligheidscabine van Volvo is uitgebreid met een nieuwe stoel die nu reeds voldoet aan de komende strengere veiligheidseisen.
 

Milieuvriendelijk chassis

Onze inzet voor het verminderen van de negatieve effecten op het milieu van onze trucks en activiteiten is er een van een lange adem. De laatste 20 jaar is de uitstoot van verontreinigende stoffen van Volvo-trucks met ruim 90 procent verlaagd. In dezelfde periode werd het gemiddelde brandstofverbruik 90%met 20% verminderd. In plaats van zelfgenoegzaam te zijn over deze cijfers inspireerden ze ons tot het zoeken naar nieuwe oplossingen. De hybride- en methaandiesel-aandrijvingen zijn nog steeds in ontwikkeling, en de nieuwe Volvo FL wordt voorzien van SCR-uitlaatsystemen. Bovendien voldoet de truck geheel aan het Euro 6-motorprogramma, met een gelijkblijvend brandstofverbruik en langere onderhoudsintervallen.
 

Vering

Afhankelijk van de asbelasting zijn er verschillende opties voor de ophanging van zowel voor- als achterassen: lucht- of bladvering, of combinatie van die twee. Volvo ECS (Electronically Controlled Suspension) biedt veel comfort en beschermt uw lading. De hoogte wordt automatisch aangepast, zodat de truck op een constante hoogte blijft. Zo wordt een ongelijk verdeelde lading gecompenseerd.