BAS Chauffeurstrainingen

Gecertificeerd SOOB opleider

Bij BAS kennen we de transportwereld van binnenuit. We weten aan welke hoge eisen beroepschauffeurs moeten voldoen om het verschil te maken. Vanuit die kennis bieden we een aantal chauffeurstrainingen aan. Deze tellen mee voor de 35 uur nascholing die chauffeurs elke vijf jaar moeten volgen.

Als opleider is BAS officieel gecertificeerd volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid die sinds 1 maart 2008 voor het beroepsgoederenvervoer van kracht is. Dat geeft u en uw chauffeurs de zekerheid op de kwaliteiten van een gecertificeerde SOOB opleider.

CHAUFFEUR EN TRUCK: DE SUCCESBEPALENDE COMBINATIE

Voor het succes van uw bedrijfsvoering zijn uw chauffeurs en trucks onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze ervaring als Volvo & Renault truckdealer voegt dan ook een bijzondere dimensie toe aan onze rol als opleider. Onze trainingen richten zich niet alleen op rijvaardigheden, maar ook op het optimaal benutten van uw truck(s). Zo resulteert onze training ‘Het Nieuwe Rijden’ aantoonbaar in brandstofbesparing. Voor de verplichte nascholing kunt u kiezen uit een breed opleidingspakket. Als opleider werken we nauw samen met erkende opleidingspartners.

De volgende trainingen kunnen wij u aanbieden voor de Code95:

W01 Het Nieuwe Rijden
Deze training wordt gegeven met onze trainingstruck: Een Volvo 4x2 460 pk trekker met een 3-assige geladen oplegger. Het doel van de training is alle voertuig- en rijtechnieken goed toe te kunnen passen in de praktijk, zodat u het beste uit uw truck haalt. De training wordt altijd vanaf onze vestiging in Veghel gegeven. De trainingstijden zijn van 08.00 tot 15:.30 uur. Vereiste bij deze training is dat de kandidaat in het bezit is van een geldig rijbewijs CE.

W02-E Rijoptimalisatie BBS
Deze training neemt 4,5 uur e-learning en 3 uur praktijk in beslag -met uw eigen voertuig- vanaf één van onze vier vestigingen (Veghel, Veldhoven, Nijmegen of Tilburg). De aangemelde kandidaat ontvangt 10 dagen voor aanvang van de training een uitnodiging met daarin de uitleg over de e-learning met de inlogcode. De kandidaat zal in totaal 4,5 uur e-learning moeten maken op zijn/haar telefoon, tablet of computer. Tezamen geven de e-learning en het praktijkgedeelte recht op 7 praktijkpunten voor de Code95. Tijdens de cursus wordt de nadruk gelegd op een aantal veiligheidsaspecten en het juist omgaan met uw eigen voertuig

U39-E Techniek en veiligheid
Deze cursus is een producttraining van Volvo Trucks die veelal ingezet wordt voor het afleveren van een nieuwe Volvo truck. Maar ook als u al met een Volvo FM, FMX of FH rijdt is deze training een goede aanvulling op uw kennis. Tijdens de training komen onderwerpen zoals de veiligheidssystemen, controlepunten binnen en buiten de truck, brandstofbesparende tips, nieuwste ontwikkelingen en vele andere onderwerpen van Volvo Trucks aan bod. De e-learning neemt u mee in een reis door het instructieboek en middels diverse films krijgt u een duidelijk beeld van de werking en mogelijkheden die u als chauffeur heeft met uw Volvo truck. Als de trainingsdatum voor het klassikale deel bekend is, krijgt u 10 dagen voor aanvang van deze datum een inlogcode voor de e-learning. U dient dan minimaal 3,5 uur tijd aan deze e-learning te besteden en alle onderwerpen door te nemen. De e-learning kan in gedeeltes gemaakt worden op een telefoon, tablet of computer. Het klassikale deel wordt op zaterdagochtenden gepland van 08.15 tot 12.00 uur in Veghel.

Meer weten over onze chauffeursopleidingen?