Volvo Trucks LNG

Volvo Trucks FH LNG en FM LNG: dezelfde prestaties, 20% minder CO2

Een truck voor zware regionale en internationale transpoten. De trucks rijden en presteren zoals u gewend bent van de Volvo FH en Volvo FM, maar met een kleinere ecologische voetafdruk plus het potentieel voor lagere brandstofkosten. En dat gaat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit

  • Euro 6 stap C
  • 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm
  • I-Shift
  • Trekker of bakwagen
  • 4×2, 6×2 of 6×4

Terrain Brake

Terrain Brake is een nieuwe oplossing voor het rijden met lage snelheden over moeilijk en oneffen terrein. Deze functie maakt het manoeuvrerven van een truck gemakkelijker en veiliger.

Als de chauffeur remt wanneer een van de wielen zich net op dat moment op de rand van een verhoogd oppervlak, zoals een grote steen of een stoeprand bevindt, kan dat wiel er vanaf rollen voordat de chauffeur de tijd heeft om te remmen. Dit maakt het moeilijk controle over het voertuig te behouden. De nieuwe Terraon Brake-oplossing remt zodra de chauffeur het gaspedaal loslaat. De truck houdt dan zijn positite vast zonder te rollen, wat het mogelijk maakt om kleine bewegingen met grote precisie uit te voeren.


Active Grip Control

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.


Change Direction

Change Direction is een andere oplossing die het gemakkelijker maakt om een ​​vrachtwagen bij lage snelheden te manoeuvreren. Situaties zoals draaien in een kleine ruimte of achteruitrijden op een laadperron vereisen doorgaans korte, scherpe bewegingen waarbij de chauffeur moet schakelen tussen het rem- en het gaspedaal. Nu kan de chauffeur, in plaats van te remmen, het voertuig in zijn achteruit zetten terwijl hij nog steeds vooruit rijdt. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de truck automatisch tot stilstand komt en vervolgens achteruit begint te rijden, terwijl de chauffeur het gaspedaal gewoon ingetrapt houdt. Om weer vooruit te gaan, hoeft hij alleen maar naar de vooruit versnelling te schakelen en het gaspedaal ingetrapt te houden.


Side Collision Avoidance Support

Om stressvolle situaties te voorkomen, introduceert Volvo Trucks nu een nieuw veiligheidssysteem met de naam Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Met behulp van een dubbele radar aan weerszijden van de vrachtwagen detecteert het systeem wanneer andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers, het risicogebied betreden.

Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de betreffende zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan de truck afremmen, waardoor bijvoorbeeld een fietser kan passeren.


Vijf redenen om te kiezen voor de Volvo Trucks FH LNG

1

Rijdt en presteert als een diesel

De aandrijflijn in onze nieuwe trucks op gas is gebaseerd op onze vermaarde motortechnologie. Ongeëvenaard aanbod. De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*. De nieuwe Volvo Trucks FH LNG en Volvo Trucks FM LNG op gas rijden en presteren zoals u gewend bent van de Volvo FH en Volvo FM.

Verlaag uw brandstofkosten

De nieuwe Volvo-trucks op gas zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.

2

3

Verklein uw ecologische voetafdruk

Dezelfde transporten bij dezelfde snelheid. Maar met een 20% kleinere CO2-voetafdruk*. Wanneer u de lat hoog legt voor uw milieudoelen, heeft u met Volvo Trucks FH of FM LNG op gas meteen een voorsprong. En als u nog hoger mikt, kiest u voor bio-LNG om uw uitstoot met wel 100% te verminderen*. Een grote stap naar nul CO2-uitstoot.

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De nieuwe gasmotor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op gas. Het resultaat? De nieuwe G13C-motor is net ze efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.

4

5

Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Goed zo. De Volvo Trucks FH en FM LNG zorgen meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om concurrentievermogen.

keuze meer dan 650 kleuren

Ontdek

onze andere modellen