Volvo FL

Stadsdistributie

Deze kleine truck voor middelzware taken is ultra wendbaar en uiterst betrouwbaar. De wagen is zeer geschikt voor leveringen in de stad waarbij vaak moet worden gestopt en gestart. Maar de truck kan ook worden aangepast voor zwaardere omstandigheden.

De FL is gebouwd voor constant gebruik, en wordt ondersteund met een reeks services en extra functies om hem op de weg te houden. Verbeterde beschikbaarheid, verhoogde efficiency en een beter bedrijfsresultaat. Maak kennis met de Volvo FL bij uw BAS Truck Center-vestiging.


Volvo FL Electric

De Volvo FL is ook beschikbaar als elektrisch aangedreven truck, ideaal voor stedelijke distributie. Een twee-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 16 ton. We leveren complete voertuigen voor stedelijke transporten, zoals distributie en afvalinzameling.

Active Grip Control

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.

Side Collision Avoidance Support

Om stressvolle situaties te voorkomen, introduceert Volvo Trucks nu een nieuw veiligheidssysteem met de naam Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Met behulp van een dubbele radar aan weerszijden van de vrachtwagen detecteert het systeem wanneer andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers, het risicogebied betreden.

Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de betreffende zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan de truck afremmen, waardoor bijvoorbeeld een fietser kan passeren.

Volvo FL cabine-ontwerp

Het aerodynamische ontwerp met afgeronde hoeken van de Volvo FL vermindert de luchtweerstand. Dit zorgt voor betere rijeigenschappen en een lager verbruik. En met zijn kenmerkende honingraatpatroon zorgt de frontgrille voor een efficiëntere luchtstroming, wat de motorkoeling en het nabehandelingsproces bevordert.

Motor

De Volvo FL is voorzien van een 5-liter D5K of 8-liter D8K-motor, die tot een 320 pk en 1200 Nm produceert.

Verkrijgbaar in de volgende dieselvarianten:

D5K210 (154 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  210 pk
 • Maximaal koppel bij 1100-1700 t/min
  800 Nm

D5K240 (177 kW)

 • D5K240 (177 kW)
  240 pk
 • Maximaal koppel bij 1200-1600 t/min
  900 Nm

D8K250 (184 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  250 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1700 t/min
  950 Nm

D5K280 (206 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  280 pk
 • Maximaal koppel bij 950-1700 t/min
  1050 Nm

D5K320

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  320 pk
 • Maximaal koppel bij 950-1700 t/min
  1200 Nm

i-shift versnellingsbak

CI-Shift is Volvo´s geautomatiseerd schakelende versnellingsbak voor alle toepassingen. I-Shift staat alom bekend om het snelle schakelen, en verhoogt bovendien het chauffeurscomfort en vermindert het brandstofverbruik. Kan worden uitgerust met een PTO, of noodstuurbekrachtigingspomp. Voor sommige toepassingen is een extra transmissieoliekoeler beschikbaar. I-Shift wordt bediend via een hendel achter het stuur

4X4

Materiaal leveren aan een bouwterrein in de stad? Goederendistributie voor restaurants in de stad? Afval verwerken? Het buitengewoon flexibele chassis van de Volvo FL is ontworpen om elke uitdaging te doorstaan. En met vierwielaandrijving rijdt de Volvo FL 4x4 stabiel op elke weg en onder alle omstandigheden.

Brandstoftanks

De brandstoftanks zijn verkrijgbaar in kunststof, staal of aluminium. Brandstofinhoud varieert van 80 tot 300 liter. Bovendien is er een combinatie van twee 215-liter tanks beschikbaar, die een totaal volume van 430 liter oplevert.

AdBlue-tanks

De AdBlue-tank is gemaakt van kunststof en heeft een volume van 32 liter. De AdBlue-pomp is geïntegreerd in de tankmodule. Er is een variant voor voertuigen met een aan de rechterzijde gemonteerde brandstoftank (ADTP-R), en een uitvoering voor voertuigen met een aan de linkerzijde gemonteerde tank (ADTP-L).

Voorassen

De voorasbelasting varieert van 4,5 tot 7,1 ton. De asbelasting voor de aangedreven vooras, die leverbaar is voor de Volvo FL 4x4, bedraagt 5,6 ton.

Naloopassen

Deze zijn beschikbaar in verschillende configuraties: vaste met enkele of dubbele wielen, of met vaste of gestuurde naloopas. Asbelasting 6,7, 7,1, 7,5, 9,5 of 10,5 ton.

Remmen

De Volvo FL heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met antiblokkeerschijfremsysteem levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals ABS, een sperdifferentieel en Brake Blending. Met Brake Blending benut het systeem de diverse remmen van het voertuig voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de wielremmen als de banden.

Het uitgebreide EBS-pakket bevat een functie die het starten op hellingen vergemakkelijkt. De schijfremmen zijn in drie verschillende grootten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

ESP (ESP-BAS1) zorgt voor het behoud van de richtingsstabiliteit onder moeilijke omstandigheden en voorkomt kantelen.

Hydraulische retarder voor AL306-versnellingsbakken

De compacte, geïntegreerde hydraulische retarder (RET-HYDR en RET-TPT-varianten) is gemonteerd op de versnellingsbak.

keuze meer dan 650 kleuren

Ontdek

onze andere modellen