Volvo FE

Stadsdistributie, regionaal transport en lichte bouw

De Volvo FE kan worden aangepast voor bijna elke taak. Leveringen in de stad, regionale distributie, lichte bouwtaken: de truck is klaar voor het werk en snel inzetbaar. De truck en de gepersonaliseerde services zijn ontworpen om uw bedrijf te verbeteren. Betere beschikbaarheid, grotere efficiënte en verhoogde winstgevendheid. Maak kennis met de Volvo FE bij uw BAS Truck Center-vestiging.


Volvo FE Electric

De Volvo FE is ook beschikbaar als elektrisch aangedreven truck, ideaal voor stedelijke transporten. Een drie-assige truck met een brutovoertuiggewicht tot 27 ton. We kunnen complete voertuigen leveren voor veeleisende stedelijke vervoerstaken, zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie.Active Grip Control

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.


Side Collision Avoidance Support

Om stressvolle situaties te voorkomen, introduceert Volvo Trucks nu een nieuw veiligheidssysteem met de naam Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Met behulp van een dubbele radar aan weerszijden van de vrachtwagen detecteert het systeem wanneer andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers, het risicogebied betreden.

Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de betreffende zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan de truck afremmen, waardoor bijvoorbeeld een fietser kan passeren.

Volvo FE cabine-ontwerp

Het aerodynamische ontwerp met afgeronde hoeken van de Volvo FE vermindert de luchtweerstand. Dit zorgt voor betere rijeigenschappen en een lager verbruik. En met zijn kenmerkende honingraatpatroon zorgt de frontgrille voor een efficiëntere luchtstroming, wat de motorkoeling en het nabehandelingsproces bevordert.

Bij de nieuw ontworpen Volvo FE is het klassieke Volvo Iron Mark van de grille naar boven verplaatst, naar een meer prominente plaats. Dit geeft de indruk van een grotere voorruit, wat de chauffeur ‘dichter’ bij de weg lijkt te brengen. De truck komt zo minder intimiderend over in druk verkeer.

Een prachtige plek om veilig te werken

De nieuwe cabines hebben niet alleen een geheel nieuw uiterlijk. Het zijn ook nog eens onze veiligste cabines tot nu toe. Want als het om veiligheid gaat, houden we ons bij Volvo niet alleen aan de wettelijke vereisten. We gaan verder.

Mocht zich een ongeval voordoen, dan bent u goed beveiligd. Onze sterkste cabines ooit zijn onderworpen aan de unieke Zweedse crashtest. Dit zijn de strengste testen ter wereld die zijn ontworpen om de krachten van veelvoorkomende ongevallen na te bootsen. De testen geven aan dat u een goede kans heeft om te overleven als de truck kantelt of met 80 km/u op een stilstaand object botst.

Motor

De Volvo FE is voorzien van een 8-liter D8K -motor, die tot een 350 pk en 1400 Nm produceert.

Verkrijgbaar in de volgende dieselvarianten:

D8K250 (184 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  250 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1700 t/min
  950 Nm

D8K280 (206 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  280 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1700 t/min
  1050 Nm

D8K320 (368 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2100 t/min
  320 pk
 • Maximaal koppel bij 1050-1600 t/min
  1200 Nm

D8K350 (258 kW)

 • Maximaal vermogen bij 2200 t/min
  350 pk
 • Maximaal koppel bij 1200-1600 t/min
  1400 Nm
Volvo FE d8k koppeloverzicht

i-shift versnellingsbak

I-Shift is Volvo´s geautomatiseerd schakelende versnellingsbak voor alle toepassingen. I-Shift staat alom bekend om het snelle schakelen, en verhoogt bovendien het chauffeurscomfort en vermindert het brandstofverbruik. Kan worden uitgerust met een PTO, of noodstuurbekrachtigingspomp. Voor sommige toepassingen is een extra transmissieoliekoeler beschikbaar. I-Shift wordt bediend via een hendel achter het stuur

Brandstoftanks

De brandstoftanks zijn verkrijgbaar in kunststof, staal of aluminium. Brandstofinhoud varieert van 160 tot 630 liter. Er zijn twee hoogten voor D-vormige tanks: 560 millimeter en 710 millimeter.

AdBlue-tanks

De AdBlue-tank is gemaakt van kunststof en heeft een volume van 32 liter. De AdBlue-pomp is geïntegreerd in de tankmodule. Er is een uitvoering voor voertuigen met een aan de rechterzijde gemonteerde brandstoftank (ADTP-R), en een uitvoering voor voertuigen met een aan de linkerzijde gemonteerde tank (ADTP-L).

Voorassen

De voorasbelasting varieert van 7,1 tot 9 ton.

Naloopassen

Deze zijn beschikbaar in verschillende configuraties: vaste met enkele of dubbele wielen, of met vaste of gestuurde naloopas. Asbelasting 6,7, 7,1, 7,5, 9,5 of 10,5 ton.

Remmen

De Volvo FE heeft luchtbekrachtigde remmen met lichtgewicht remschijven voor en achter. EBS (elektronisch geregeld remsysteem) met antiblokkeerschijfremsysteem levert een snellere en veiligere remrespons en geeft minder slijtage aan de remmen. Het systeem bevat functies zoals ABS, een sperdifferentieel en Brake Blending. Met Brake Blending benut het systeem de diverse remmen van het voertuig voor een gelijkmatiger remtoepassing en minder slijtage van zowel de wielremmen als de banden. Het uitgebreide EBS-pakket bevat een functie die het starten op hellingen vergemakkelijkt. De schijfremmen zijn in drie verschillende grootten beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

SP (ESP-BAS1) zorgt voor het behoud van de richtingsstabiliteit onder moeilijke omstandigheden en voorkomt kantelen.

Hydraulische retarder voor AL306-versnellingsbakken

De compacte, geïntegreerde hydraulische retarder (RET-HYDR en RET-TPT-varianten) is gemonteerd op de versnellingsbak.

Maximale vertraging van remkoppel is 1490 Nm tussen 800 en 1900 t/min.

keuze meer dan 650 kleuren

Ontdek

onze andere modellen