Volvo FH I-Save

Lage total cost of ownership

Een lage Total Cost of Ownership (TCO) vormt de sleutel tot winstgevendheid. Met de juiste truck, de juiste services en het juiste ondersteuningsnetwerk, neemt uw winstgevendheid toe.

De ultieme brandstofbesparende truck voor lange afstanden is nu nog beter. Updates van technologisch hoogwaardige functies zoals I-See op basis van kaarten, I-Shift en onze 13 liter-motor met Turbo Compound-technologie hebben de Volvo FH I-Save naar een nieuw niveau van brandstofefficiency en rijeigenschappen getild.

In de carousel hieronder zijn de negen meest brandstofbesparende updates te zien. Deze verfijningen aan de aandrijflijn en de cabine zorgen niet alleen voor een lager brandstofverbruik, maar ook voor een soepelere, aangenamere rijervaring - zowel op de weg als off-road.

Volvo FH Aero

De Volvo FH Aero is de ideale truck voor langeafstandstransporten. De aerodynamische cabinevorm werd ontworpen om energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Aandrijfkeuze tussen elektrisch, (Bio-)LNG en diesel. Deze truck is gestroomlijnd zodat u er elke dag verder mee komt.

Volvo FH Electric

De Volvo FH is ook beschikbaar als elektrisch aangedreven truck, ideaal voor stedelijke distributie. Een elektrische truck met een brutovoertuiggewicht tot 44 ton. We leveren complete voertuigen voor stedelijke transporten, zoals distributie en afvalinzameling. De Volvo FH Electric biedt uitstekend comfort en een goed overzicht op het voorliggende verkeer. Het is een iconische en krachtige truck die geliefd is bij chauffeurs over de hele wereld, met een ecologische voetafdruk die rijmt met uw ambitieuze doelen. Om de overstap naar elektrisch vervoer te vergemakkelijken, is de truck beschikbaar met een volledig service- en ondersteuningspakket voor opladen, routeplanning, actieradius, batterijcontroles en meer.

Terrain Brake

Terrain Brake is een nieuwe oplossing voor het rijden met lage snelheden over moeilijk en oneffen terrein. Deze functie maakt het manoeuvrerven van een truck gemakkelijker en veiliger.

Als de chauffeur remt wanneer een van de wielen zich net op dat moment op de rand van een verhoogd oppervlak, zoals een grote steen of een stoeprand bevindt, kan dat wiel er vanaf rollen voordat de chauffeur de tijd heeft om te remmen. Dit maakt het moeilijk controle over het voertuig te behouden. De nieuwe Terrain Brake-oplossing remt zodra de chauffeur het gaspedaal loslaat. De truck houdt dan zijn positite vast zonder te rollen, wat het mogelijk maakt om kleine bewegingen met grote precisie uit te voeren.

Active Grip Control

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Als de vrachtwagen begint te slippen, zorgen meerdere sensoren ervoor dat het besturingssysteem van het voertuig op een intelligente manier op het wegdek reageert om de chauffeur te helpen op de weg te blijven. De nieuwe functie is ook ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te verminderen.

Change Direction

Change Direction is een andere oplossing die het gemakkelijker maakt om een ​​vrachtwagen bij lage snelheden te manoeuvreren. Situaties zoals draaien in een kleine ruimte of achteruitrijden op een laadperron vereisen doorgaans korte, scherpe bewegingen waarbij de chauffeur moet schakelen tussen het rem- en het gaspedaal. Nu kan de chauffeur, in plaats van te remmen, het voertuig in zijn achteruit zetten terwijl hij nog steeds vooruit rijdt. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de truck automatisch tot stilstand komt en vervolgens achteruit begint te rijden, terwijl de chauffeur het gaspedaal gewoon ingetrapt houdt. Om weer vooruit te gaan, hoeft hij alleen maar naar de vooruit versnelling te schakelen en het gaspedaal ingetrapt te houden.

Lane Change Support

Om stressvolle situaties te voorkomen, introduceert Volvo Trucks nu een nieuw veiligheidssysteem met de naam Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Met behulp van een dubbele radar aan weerszijden van de vrachtwagen detecteert het systeem wanneer andere weggebruikers, bijvoorbeeld fietsers, het risicogebied betreden.

Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de betreffende zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan de truck afremmen, waardoor bijvoorbeeld een fietser kan passeren.

Volvo FH cabine-ontwerp

Het is de karakteristieke Volvo FH zoals u die kent: de ultieme ervaring in internationaal transport. En toch is het overduidelijk een stap vooruit in de evolutie van trucks. De vorm is vloeiender bij de hoeken, en de openingen tussen het bovenste en onderste frontgedeelte zijn smaller om de aerodynamica en efficiency te verbeteren. Maar een duidelijke vooruitgang is het ontwerp van de koplampen, dat het iconische profiel van de Volvo FH benadrukt. De opvallende lijnen van de koplamp volgen vloeiend de vorm van de cabine, lopen door in de afgeronde voorhoeken en strekken zich uit naar achteren langs de zijden van de cabine. Zelfs in stilstand is het duidelijk dat deze truck is gebouwd voor efficiency bij hogere snelheden. De nieuwe koplampen zijn beschikbaar in drie uitvoeringen. En ze zien er niet alleen goed uit, ze zitten ook boordevol verbeterde functies.

Kies uw uitrustingsniveau

Er kan gekozen worden uit vier verschillende exterieuruitrustingsniveaus en honderden tinten.

Een prachtige plek om veilig te werken

De Volvo FH is gemaakt om u zo veilig te houden als u maar kunt zijn op wielen. Onze trucks in het algemeen, en onze cabines in het bijzonder, ondergaan uitgebreide tests. De Zweedse test voor cabinesterkte, de barrièretest, kanteltest, frontale impacttest en sledetest worden uitgevoerd met alle uitrusting binnenin gemonteerd en met gevulde opbergruimten. Zo zorgen we dat u goed bent beschermd in het dagelijks gebruik.

Cabine-interieur

U voelt de vooruitgang zodra u de cabine van de Volvo FH instapt. Die is anders dan u gewend bent, maar toch heel vertrouwd. Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht. Uw hand belandt als vanzelfsprekend op de I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel. Het gehele dashboard is nieuw. Het dashboard is ontworpen om uw handen op het stuur en uw ogen op de weg te kunnen houden, zodat de meeste functies toegankelijk zijn met de bedieningselementen op het stuur. Het dashboard is volledig digitaal en biedt nieuwe mogelijkheden om de werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen. Het nieuwe secundaire display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, zoals de maximaal acht camera's en apps. Met spraakbesturing in de cabine van de Volvo FH heeft u volop assistentie. De oppervlakken en materialen van het interieur zijn van hoge kwaliteit, ongeacht het uitrustingsniveau. U heeft de keuze uit drie uitrustingsniveaus en een breed scala aan tinten. U vindt zeker iets in uw stijl.

Vijf cabinevarianten

De Volvo FH wordt geleverd met een keuze uit vijf verschillende cabineformaten, waarmee u de ruimte naar wens kunt optimaliseren. De cabines geven allemaal een ruim gevoel, met licht van boven. Vier van de cabines bieden plaats aan maximaal twee personen voor een comfortabele nachtrust. Goed uitrusten is essentieel om goed werk af te leveren. Een geïsoleerde cabine en verduisteringsgordijnen zorgen ervoor dat u ongestoord slaapt. Het klimaatsysteem kan worden uitgerust met de I-Park Cool, om de hele nacht een perfecte temperatuur te behouden.

Opbergruimte

Er is ook volop opbergruimte voor al uw spullen. Verlichting, audio, entertainment en andere functies kunnen eenvoudig worden bediend vanaf het dashboard, het achterwandpaneel of met behulp van spraakbesturing. En dat is nog maar het begin. We bieden tal van andere accessoires die het leven onderweg nog comfortabeler maken.

Milieuvriendelijke cabines

Ongeveer 95% van een Volvo-truck is recyclebaar. En nieuwe Volvo-trucks bestaan al voor ongeveer een derde uit gerecyclede materialen (33% van het gewicht). Alle kunststof onderdelen van meer dan 50 gram zijn voorzien van een aanduiding die identificatie mogelijk maakt. Voor bijna alle modellen zijn ontmantelingsinstructies verkrijgbaar en daarnaast sluiten we overeenkomsten met lokale partners om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk van een Volvo-truck wordt verspild.

motor

Het kloppend hart van de Volvo FH-aandrijflijnen wordt gevormd door onze D13 stap D-motor, verkrijgbaar met 420 pk, 460 pk, 500 pk of 540 pk. We bieden ook een uitvoering met 460 pk en 500 pk met Turbo Compound-technologie, die nog meer koppel levert met een lager brandstofverbruik. De D13TC met 460 pk bereikt hetzelfde koppelniveau als de D13-motor met 540 pk, maar bij lagere toeren. En de D16-motor met 500 pk en I-Save haalt de 2800 Nm bij dezelfde lage toeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door Turbo Compound-technologie, die gebruikmaakt van een extra turbine na de turbolader om overtollige energie van de uitlaatgassen te hergebruiken. Deze energie wordt direct op de krukas omgezet in koppel, en levert een krachtige en uiterst zuinige motor op.Er zijn ook LNG-motoren met 420 of 460 pk. Welke past het beste bij u en uw bedrijf?

De D13K is verkrijgbaar in 6 dieselvarianten, waarvan twee met Turbo Compound:

D13K420 (309 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1400-1800 t/min
  420 pk
 • Maximaal koppel bij 860-1400 t/min
  2100 Nm

D13K460 (338 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1400-1800 t/min
  460 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1400 t/min
  2300 Nm

D13K460TC (345 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1250-1600 t/min
  460 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1300 t/min
  2600 Nm

D13K500 (368 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1530-1800 t/min
  500 pk
 • Maximaal koppel bij 980-1270 t/min
  2500 Nm

D13K500TC (368 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1250-1600 t/min
  500 pk
 • Maximaal koppel bij 900-1300 t/min
  2800 Nm

D13K540 (397 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1450-1800 t/min
  540 pk
 • Maximaal koppel bij 1000-1450 t/min
  2600 Nm
Volvo FH D13K koppeloverzicht


De G13C is verkrijgbaar in 2 LNG-varianten:

G13C420 (309 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1400-1800 t/min
  420 pk
 • Maximaal koppel bij 1000-1400 t/min
  2100 Nm

G13C460 (338 kW)

 • Maximaal vermogen bij 1700-1800 t/min
  460 pk
 • Maximaal koppel bij 1050-1400 t/min
  2300 Nm
Volvo FH G13C koppeloverzicht

i-save

De Volvo FH I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van uw brandstofverbruik bij internationaal transport, en dat met uitstekende rijeigenschappen. Onze nieuwe D13TC-motor biedt 300 Nm extra koppel, waarmee uw gemiddelde snelheid omhoog gaat, maar uw brandstofverbruik niet. Sterker nog: met I-Save kunt u uw brandstofkosten tot 7%** te verlagen, zonder in te leveren op productiviteit en rijcomfort. Naast onze meest efficiënte motor ooit, bevat I-Save het uitgebreide LH Fuel-pakket*, met o.a. het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten. Hoe verder u rijdt, hoe meer I-Save u oplevert, hoe leuker het wordt.

* Het Fuel-pakket bevat I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationaal transport, I-Cruise met I-Roll, zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en servopomp met variabele opbrengst.

** D13TC Euro 6 stap D met het Fuel-pakket (I-Save) versus D13 eSCR Euro 6 stap D. Het daadwerkelijke brandstofverbruik varieert afhankelijk van allerlei factoren, zoals het gebruik van cruise control, de actuele topografie, rijervaring van de chauffeur en weersomstandigheden.

Volvo D13TC motor:krachtig en zuinig tegelijk

De D13TC is onze zuinigste motor tot nu toe. De motor is beschikbaar met een vermogen van 420, 460 of 500 pk, en is voorzien van zuigers met een gepatenteerd, gegolfd binnenwerk dat de verbranding verbetert en de efficiëntie verhoogt. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor in elke cyclusstap optimaal gebruik van de beschikbare energie, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie over het gehele toerentalbereik. De beste prestaties liggen tussen de 900 en 1400 toeren.

i-shift versnellingsbak

Een krachtige en duurzame langeafstandstruck heeft een bijpassende transmissie nodig. Een transmissie die bedieningsgemak combineert met een laag brandstofverbruik op lange ritten. De geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak biedt ongeëvenaarde rijeigenschappen voor treingewichten van 80 ton en zelfs meer (in uitzonderlijke gevallen zelfs meer dan 130 ton).

I-Shift kiest de meest geschikte versnelling voor het toepassingsgebied en de rijomstandigheden. I-Shift kan worden aangevuld met een programmapakket voor distributie, langeafstandstransport en zwaartransport, waarmee de efficiencygraad en het comfort van het systeem nog verder worden verhoogd. De schakelprogramma's worden aangepast aan de specifieke omstandigheden voor elke toepassing.

I-Shift is een automatisch schakelende splitter/range-versnellingsbak met 12 versnellingen. I-Shift kan worden uitgerust met een compact retarder, PTO, noodstuurbekrachtigingspomp en oliekoeler.

I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch is de eerste versnellingsbak op de markt met een dubbel koppelingssysteem voor zware trucks. Dankzij deze nieuwe manier van schakelen zonder vermogensverlies, blijft het koppel optimaal en verliest de truck geen snelheid tijdens het schakelen. Voor de chauffeur is het resultaat meer comfort en efficiënt weggedrag.

De versnellingsbak bestaat uit twee prise-assen en een dubbele koppeling. Dit betekent dat de twee versnellingen tegelijkertijd kunnen worden gekozen. De koppeling bepaalt welke versnelling actief is. I-Shift Dual Clutch is gebaseerd op I-Shift, maar de voorste helft van de versnellingsbak is opnieuw ingedeeld met geheel nieuwe onderdelen.

I-Shift met kruipversnelling

De nieuwe uitvoering van Volvo Trucks I-Shift maakt het mogelijk om tot twee nieuwe kruipversnellingen toe te voegen. Dit betekent onder andere dat de truck kan wegrijden vanuit stilstand en een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren.

Met de nieuwe kruipversnellingen kan de truck rijden met hele lage snelheden van slechts 0,5-2 km/u. Dit helpt enorm bij nauwkeurige manoeuvres zoals in de bouw en bij onderhoudswerkzaamheden. De versnellingsbak is beschikbaar als een directe aandrijving of als een versnellingsbak met overdrive met één of twee kruipversnellingen. Ook kunnen er twee kruipversnellingen voor achteruit worden gespecificeerd.

I-Torque

I-Torque is Volvo’s nieuwe intelligente koppelsoftware die de energie-efficiëntie verhoogt door de topografische gegevens van I-See te analyseren en het rijden aan te passen aan de daadwerkelijke route. I-See gebruikt informatie over de geplande route om de kinetische energie van de truck zo goed mogelijk te benutten bij het rijden in heuvelachtig terrein. De nieuwe I-Torque-functie beheert de versnellingskeuze, het motorkoppel en het remmen wanneer I-Cruise wordt geactiveerd.

I-Save werd geïntroduceerd in 2019. Naast de bestaande vermogens van 460 en 500 pk wordt nu ook 420 pk toegevoegd. Alle motoren zijn geschikt om te rijden op HVO100: een hernieuwbare diesel in de vorm van gehydrogeneerde plantaardige grondstoffen.

In één woord: dynamisch

De rijeigenschappen van de Volvo FH zijn buitengewoon. Vrijwel elk onderdeel van de truck is ontworpen voor een stabiel gevoel en een precieze besturing. En dan is er nog de onafhankelijke voorwielophanging, waardoor het weggedrag op een geheel nieuw niveau komt. Bovendien is het chassis zeer geschikt voor allerlei soorten opbouw, wat tijd bespaart bij de carrosseriebouwer. Maatwerk is eenvoudig dankzij een veelheid aan opties.

Chassishoogten, bij benadering

 • X-Low (trekker): 810 mm
 • Low: 850 mm
 • Medium: 900 mm
 • High: 1000 mm
 • X-High: 1200 mm

Volvo Dynamic Steering

Actief stuursysteem met torque-overlay. Geeft meer stuurkracht bij lage snelheden, vermindert schokken op het stuur en houdt het stuur recht vooruit bij het remmen op ondergrond met wisselende grip. Het stuur keert automatisch terug naar de neutrale stand, zowel bij vooruit als achteruit rijden. Volvo Dynamic Steering is nu leverbaar voor alle asconfiguraties, waaronder die met dubbele voorassen. De voorziening is ook beschikbaar in combinatie met onafhankelijke voorwielophanging.

Onafhankelijke voorwielophanging

Bij personenwagens is onafhankelijke voorwielophanging gebruikelijk. De Volvo FH is de eerste in serie geproduceerde zware truck ooit die leverbaar is met onafhankelijke voorwielophanging. De voordelen voor het weggedrag zijn enorm:

 • De truck blijft perfect op koers. Elke oneffenheid wordt afzonderlijk geabsorbeerd door de voorwielen die als lijm aan de weg kleven. U kunt zelfs door kuilen en over hobbels rijden zonder dat u het merkt.
 • De onafhankelijke voorwielophanging zorgt ervoor dat de Volvo FH de bochten haarscherp neemt. Dankzij de nauwkeurige besturing en met beide wielen stevig op de grond vergeet u dat u in een truck rijdt.
 • Over de snelweg zwalken, behoort tot het verleden. Dankzij de hoge stabilisatie houdt de truck een vaste koers. U voelt zich veilig en heeft alles onder controle, zelfs bij hoge snelheden.

De ophanging is beschikbaar voor 4×2- en 6×2-configuraties en heeft een laadvermogen van 8,5 ton. Onafhankelijke voorwielophanging kan nu ook worden gecombineerd met Volvo Dynamic Steering.

Liftbare tandemas

Uw Volvo FH is nu beschikbaar met de geheel nieuwe liftbare tandemas, een revolutionaire voorziening waarmee de achterste aandrijfas kan worden ontkoppeld en omhoog gebracht als de truck is uitgeladen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk en wordt het brandstofverbruik lager. Liftbare tandemas is beschikbaar voor 6×4- en 8×4-configuraties (met een tandemstel) en uitgerust met schijfremmen.

Naloopassen

Leverbaar in verschillende configuraties: vast met enkele of dubbele wielen, zelfsturend of actief gestuurd. Asbelasting: 7,5, 9,5, 10 of 15 ton.

Voorloopassen

Leverbaar in vaste en actief gestuurde varianten voor trekkers en bakwagens. Asbelasting: 4,5, 7,5 of 9 ton.

Trekbalken

Centraal gemonteerd, lager gemonteerde trekbalk en onderbouwkoppeling voor middenastrailers. Trekbalken kunnen op de juiste positie worden gespecificeerd met intervallen van 25 millimeter.

Brandstoftanks

Aluminium of stalen tanks met een inhoud van 150 tot 900 liter. Maximaal brandstofvolume is 1480 liter voor een 4 x 2-trekker. LNG-tanks in de afmetingen 115 kg (275 l), 155 kg (375 l) en 205 kg (495 l).

AdBlue-tanks

Inhoud van 32 tot 100 liter. AdBlue-pomp is geïntegreerd in AdBlue-tankmodule. Kunststof.

Koppelschotels

De gecertificeerde montage maakt een schotelbelasting van 36 ton mogelijk. De reeks omvat ook een ISO-koppelschotel met L-vormige profielen voor verschillende hoogtes, waarmee wordt gezorgd voor een aanzienlijke keuzevrijheid. De speciale flensmontage van de koppelschotel biedt een laag gewicht aangezien geen extra bevestigingsplaat meer nodig is. De hoogte van de koppelschotel boven het chassis bedraagt zo'n 140 millimeter. Geïntegreerde smering en een indicator voor aanhangeraansluiting zijn als optie leverbaar voor bepaalde varianten.

Remmen

Het EBS (elektronisch geregelde remsysteem) levert een superieure respons, uitstekende prestaties en een prettig remgevoel, en tal van andere handige functies. EBS is nu beschikbaar voor zowel schijfremmen als trommelremmen met Z-nok (voor een aantal asconfiguraties en chassishoogten). Upgrade uw remsysteem door het EBS Medium-pakket toe te voegen, of een van de aanvullende opties.

Aanvullende opties

 • Stretch Brake: Hiermee kan de chauffeur de aanhanger pulserend laten afremmen. De rem wordt dan automatisch geactiveerd en de kans op scharen wordt tot een minimum gereduceerd. Alleen voor bakwagen.
 • ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma): Het remstabilisatiesysteem remt elk wiel afzonderlijk af en zorgt hierdoor voor stabiliteit voor de complete voertuigcombinatie en gaat scharen, kantelen en slingeren van de aanhanger tegen. ESP voldoet aan de wetgeving met betrekking tot de elektronische voertuigstabiliteitsregeling.
 • Hydraulische retarder: Op de versnellingsbak gemonteerde compact retarder met een maximaal remvermogen van 440 kW.

Aslastindicator

Intuïtieve menu´s en displays laten u precies zien hoe de belasting over het voertuig is verdeeld. Gewichten, asbelastingen en tandemstel belastingen worden afzonderlijk vermeld, zodat u gemakkelijk kunt controleren of deze binnen de grenzen vallen. Dat geldt zowel voor de truck als voor de aanhanger. Ook de kalibratie is heel eenvoudig. U kunt zowel de truck als de aanhanger exact afstemmen voor voortdurend nauwkeurige metingen.

keuze meer dan 650 kleuren

Ontdek

onze andere modellen