Chauffeur Ronnie van Leeuwen van Voets Gewapende Grondconstructies uit Rosmalen kreeg de vrije hand om een truck naar zijn smaak samen te stellen. "Over vijf jaar mag jij een Zweedse truck uitzoeken." Die belofte deed Ron Voets aan chauffeur Ronnie van Leeuwen toen hij vijf jaar geleden bij hem in dienst kwam. Van Leeuwen is idolaat van trucks in het algemeen en Zweedse in het bijzonder.

Voets komt zijn belofte na: Van Leeuwen krijgt de sleutels van een Volvo FH 500 6x2-trekker met naloopas. De truck wordt door BAS Truck Center volledig naar zijn wens opgebouwd. “Ronnie heeft de vrije hand gekregen, al is het wel zo dat wij eigenlijk volledig op een lijn zitten als het gaat om hoe wij willen dat een truck eruit ziet”, vertelt Voets. “In het eerste gesprek met BAS Truck Center legde Ronnie twee A4’tjes met wensen op tafel. Ronnie had alles al tot in de kleinste details uitgedacht, zodat deze truck echt het visitekaartje wordt voor ons bedrijf.”

WORK IN PROGRESS
De opbouw is in volle gang, vervolgt Voets. De truck wordt een eyecatcher dankzij onder meer twee staande uitlaten, een zwaailampbalk, extra toplampen, breedtelampen en werklampen, zonneklep, een volledig traanplaat vlonder, oranje V-lights in de koplampen, spatlappen met Volvo-logo en extra markeringslichten in de sideskirts. Bijzonder: ook tussen de twee achterassen worden sideskirts aangebracht. “Ik heb me laten vertellen dat ze dat ook wel een stringetje noemen”, vertelt Voets.

SPECIALE ZIJFENDER
“Wat mij echt opvalt is de moeite die BAS Truck Center heeft gedaan om alle wensen in te willigen”, vertelt Voets. “De zijfender is daarvan het beste voorbeeld. Ronnie wilde graag de zijfender verlengen, zodat deze naadloos aansluit op de cabine. Qua afwerking is dat het mooist. Het stukje dat daarvoor nodig was, bestond echter nog niet. BAS Truck Center heeft speciaal daarvoor een partij in de arm genomen om zo’n stukje te maken om de zijfender precies zo uit te voeren zoals Ronnie het wil hebben. Dat geeft aan hoe ver BAS Truck Center wil gaan en het geeft ons heel veel vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

ZELF OPHALEN
Ook bijzonder: Voets en Van Leeuwen gingen in mei naar Göteborg om de Volvo-truck zelf op te halen. “Dat aanbod kregen we van BAS Truck Center, als een soort geste naar Ronnie zodat hij zeker weet dat de truck uit Zweden komt. Op donderdag vlogen we naar Göteborg en op zaterdagmiddag waren we bij BAS Truck Center in Veghel, waar de truck door BAS Aflevercentrum en BAS Carrosserie wordt afgebouwd. Erg leuk dat ons die kans geboden werd en nogmaals een mooi voorbeeld van de energie die BAS Truck Center hier in steekt. Deze truck zetten we binnenkort met trots in voor vervoer van ons materieel met een dieplader, zoals grondverzetmachines, kranen en walsen.”

Lees meer artikelen in BASTA 40