BAS Truck Center is verheugd om als trotse gastlocatie op te treden voor de "Geluk in Beweging Challenge" op maandag 4 maart 2024. Deze bijzondere dag staat in het teken van de "Koers naar Werk" en heeft als doel om werkgevers in de regio bewust te maken van de mogelijkheden en kansen voor de inzet van ongekend talent.

Wat is de Geluk in Beweging Challenge?
Jaarlijks belanden meer dan 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum door ongeluk, hersenbloeding of gewoon domme pech. De Geluk in Beweging Challenge is een liefdadigheidsfietstocht georganiseerd door de Maartens Foundation, met als doel aandacht te vragen en geld op te halen voor (ex)revalidanten. De missie is het vergroten van kansen op gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Voormalig wereldkampioen Rob Harmeling, gesteund door oud-toprenners, BN'ers, (para)sportvrienden en zorgprofessionals, fietst vijf etappes door Nederland om deze uitdaging aan te gaan.

Deelnemen?
Op 4 maart 2024 is BAS Truck Center de gastlocatie voor de ‘grand depart’, oftewel de eerste etappe, met een programma dat start om 11.15 uur op Eerdsebaan 7 te Veghel. Er worden deze dag drie afstanden gefietst (90 – 50 – 20 km.) welke geschikt zijn voor fietsliefhebbers van alle niveaus, met als doel om (ex-)revalidanten een eerlijke kans te geven op werk. Start en finish is bij BAS Truck Center aan de Eerdsebaan 7 in Veghel.

Deelnemen? Dat kan! Via deze link is het mogelijk om aan te melden en meer informatie te vinden:


Uitnodiging side-event – gehost door Carrie ten Napel
Tussen 16.30 en 17.00 uur is de finish van alle afstanden en wordt er een side-event georganiseerd. Samen willen we een positieve impact creëren en steun bieden aan de Maartens Foundation. Naast Rob Harmeling zullen Erben Wennemars, Bart Brentjes en olympisch kampioen Sven Kramer aanwezig zijn om van deze dag een succes te maken. Bovendien komt Jasper Saeijs, marketing manager van team Visma | Lease-a-bike een inspirirend verhaal vertellen over 'Samen Winnen'. Hoe het team van het lachertje van de wielersport is opgeklommen tot wereldkampioen. 

Dagvoorzitter Carrie ten Napel
Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan (sport)journaliste en presentatrice Carrie ten Napel.
Carrie is bekend van TV-programma's als Fox Sport Centraal, Droomhuis Gezocht, Hallo Nederland en OP1. 

Geïnteresseerde werkgevers in de regio zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de finish,
het side-event en aansluitende borrel. Het belooft een inspirerende middag en avond te worden.


Datum: 4 maart 2024
Tijd (side-event): 16.15 – 21.00 uur
Adres: BAS Truck Center, Eerdsebaan 7 te Veghel
Parkeren: Poort van Veghel, tussen de kantoortorens en de Boerenbond/Sanidump. Er rijdt vanaf 16.00 uur een shuttle naar de Eerdsebaan!

Programma
11.15 uur | Aankomst deelnemers Eerdsebaan 7 te Veghel
12.00 uur | Start Peloton
16.15 uur | Ontvangst gasten
16.30 uur | Finish peloton
17.00 uur | Interviews, presentaties en ronde tafelgesprek met BN’ers     
19.00 uur | Diner en borrel
21.00 uur | Einde

Vanwege de organisatie is aanmelden voor het side-event gewenst. Dat kan via deze link:
Achtergrondinformatie Geluk in Beweging Challenge
Door een ongeluk, een hersenbloeding of gewoon domme pech belanden jaarlijks ruim 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum. Van de een op de andere dag is niets meer hetzelfde. En dat kan iedereen overkomen. Na een lange zware periode van revalidatie komen de verlossende woorden: je mag naar huis. En dan? De afgelegde weg was zwaar maar de weg die voor je ligt is minstens zo zwaar.

Je bevindt je aan de zijlijn, een toeschouwer van je eigen leven. Je moet opnieuw vertrouwd raken met je eigen lichaam, terwijl je tegelijkertijd de afstand tot ‘de normale’ samenleving voelt. Aangekomen in niemandsland: De maatschappij is niet of nauwelijks ingericht op wat je kunt en wilt. Dat kan het moeilijk maken je levensgeluk weer op te pakken.

De komende drie jaar ligt de focus van de Geluk in Beweging Challenge op het domein ‘Koers naar Werk’. We laten op dit moment te veel ongekend talent liggen. Terwijl (ex-)revalidanten niets liever willen, maken bestaande regels en procedures hun terugkeer op de arbeidsmarkt enorm lastig. Het aanwezige hulpaanbod is versnipperd of moeilijk bereikbaar. Terwijl werkgevers vaak niet weten welke mogelijkheden en kansen er voor deze doelgroep van toepassing (kunnen) zijn.

Partijen of stakeholders (verzekeraars, werkgevers, UWV, uitzendbureaus en zorgprofessionals) staan al klaar om mee te doen. Maar afzonderlijk het verschil maken lukt niet. Met de Challenge gaan we aan de slag om de drempels zichtbaar te maken, te verlagen en weg te nemen. Alles wat helpt om meer (ex-)revalidanten een eerlijke kans op werk en een toekomst te geven.

We trappen samen. Lachen samen. Steunen samen. Steun is van belang, of je nu doneert, sponsort of met ons mee koerst. Laten we met elkaar de uitdaging aangaan!