Multi Vloeren Brabant bedient zijn opdrachtgevers op steeds meer manieren. Daarbij spelen Volvo-trucks een belangrijke rol.

Het bedrijf uit Odiliapeel bestaat sinds 2001 en is gespecialiseerd in het leggen van cementdekvloeren, tegelvloeren en vloerverwarming. Het bedrijf werkt voornamelijk in opdracht van particulieren en aannemers. “Op het moment zijn we veel bezig met verbouwingen”, vertelt Rob van Deursen, samen met Marco Verbruggen eigenaar. “Mensen laten bijvoorbeeld een aanbouw aan het huis plaatsen en vernieuwen dan meteen de complete bestaande vloer. Naast cementdekvloeren kunnen we ook tegelvloeren en vloerverwarming plaatsen. We merken dat particulieren het prettig vinden dat wij een totaalpakket bieden. Daarnaast worden we ingehuurd door aannemers voor de aanleg van vloeren bij woningbouwprojecten en bij bedrijfs- en kantoorpanden.”

VOLVO FMX | PRAKTISCH VOOR OP DE BOUWPLAATS
Om het productaanbod verder uit te kunnen breiden, heeft Multi Vloeren Brabant een Volvo FMX 420 8x4 tridem in gebruik genomen. De truck is uitgerust met een mobiele mortelcentrale. Van Deursen: “Deze truck zetten we in voor de handel in cementgebonden mortels, waar we dit jaar mee begonnen zijn. Klanten kunnen kant en klare mortels bij ons afhalen en we kunnen het ook bezorgen. Met deze truck kunnen we onder andere stabilisatiemortel, vloerspecie en betonmortel op locatie leveren. We merken dat er vraag is naar zo’n bezorgservice, voor bijvoorbeeld klusbedrijven of particulieren die zelf klussen. Daarbij komen we ook vaak in woonwijken en bouwplaatsen, maar dat is met dit voertuig geen probleem. De truck heeft een hele korte draaicirkel: door de gestuurde naloopas kunnen we er ook in de stedelijke gebieden prima mee uit de voeten. Het advies van BAS Truck Center speelde een grote rol in de keuze voor een Volvo FMX. In de praktijk blijkt dat ook omdat dit voertuig op bijvoorbeeld bouwplaatsen het meest praktisch is.”

VOLVO FH | MOBIELE MORTELCENTRALE
Daarnaast heeft Multi Vloeren Brabant een Volvo FH 500 10x4 TAGXL met mobiele mortelcentrale aangeschaft. “Tot 2006 mengden we zand en cement op locatie zelf, wat toch voor rommel zorgde bij onze klanten”, vertelt Van Deursen. “Daarom zijn we in 2006 overgestapt op een truck die is voorzien van een mobiele mortelcentrale. Alle grondstoffen nemen we mee en deze worden bij de opdrachtgever ter plekke computergestuurd afgewogen en gemixt in de mobiele mortelcentrale. Zo weten we ook zeker dat elke samenstelling exact hetzelfde is. We hadden al een Volvo FH in de vloot en die bevalt zeer goed. Vandaar dat we daar nu weer voor gekozen hebben.”

BLIKVANGER
De nieuwe trucks zijn niet alleen functioneel. De Volvo FH springt in het oog door een bijzonder design. “We willen graag dat deze truck opvalt en gezien wordt. De opbouw van de machine is van het Italiaanse merk Overmat. Via internet stuitte ik op een ander Italiaans bedrijf dat een bijzonder chroompakket kon leveren. Ik ben niet thuis in het Italiaans, maar toen bood BAS Truck Center aan om een Italiaans sprekende medewerker contact op te laten nemen met dat bedrijf. Uiteindelijk is het pakket via BAS Truck Center ingekocht en gemonteerd. Die extra inspanning is tekenend voor de service die BAS Truck Center verleent. Het is voor ons al jarenlang een fijne partner om mee samen te werken. Ze hanteren ruime openingstijden, je kunt er altijd terecht en qua meedenken en adviseren is het echt top.”

Lees meer artikelen in BASTA 41