Met de ambitie om een volledig emissievrij voertuigenaanbod te hebben op korte termijn, voegt Renault Trucks een nieuwe, lichte bedrijfswagen toe aan zijn assortiment: de Renault Trucks E-Tech Trafic, die nog dit jaar op de markt komt in het segment van middelgrote bedrijfswagens. De fabrikant biedt nu een volledig gamma 100% elektrische voertuigen; van 650 kg tot 50 ton.

De overstap naar emissievrij transport is een prioriteit voor Renault Trucks. Daarom is recentelijk de elektrificatie van alle voertuigmodellen voor gebruik in stedelijke gebieden voltooid. Of het nu gaat om home delivery, distributie, afvalinzameling of de werkzaamheden op bouwterreinen, voor alle toepassingen is een oplossing met de Renault Trucks E-Tech T en C, de Renault Trucks E-Tech D, de D Wide en de D Wide LEC (16, 19 en 26 ton), de Renault Trucks E-Tech Master (3,1 en 3,5 ton), cargo bikes (650 kg) en, vanaf eind jaar, de Renault Trucks E-Tech Trafic (3 ton).

Een volledig elektrisch voertuig ontworpen voor in de stad
De opmars van e-commerce en de inzet van aannemers voor nieuwbouw en renovatie zorgen voor een voortdurende stijging van bedrijfsvoertuigen in onze steden.

De nieuwe Renault Trucks E-Tech Trafic is speciaal ontworpen voor gebruik in stedelijke omgevingen en zorgt dat de lucht- en levenskwaliteit van de bewoners behouden blijft. Dit geeft bedrijven en professionals de garantie dat ze hun activiteiten kunnen voortzetten in en rond stadscentra, ongeacht de lokale regelgeving.

Ook het formaat van de nieuwe Renault Trucks E-Tech Trafic is ideaal voor het rijden en werken in de stad. De Renault Trucks E-Tech Trafic manoeuvreert gemakkelijk en kan worden gebruikt op overdekte parkeerterreinen en op standaard parkeerplaatsen.

Om te voldoen aan de variërende behoeften van professionals en aannemers, is de E-Tech Trafic beschikbaar in verschillende configuraties. Er zijn drie uitvoeringen voor bestelwagens (L1H1, L2H1, L2H2), twee uitvoeringen voor bestelwagens met een dubbele cabine (L1H1 en L2H1) en een platform cabine uitvoering voor diepladers. In de bestelwagenversie biedt de Renault Trucks E-Tech Trafic een laadvolume van 5,8 tot 8,9 m3 en een laadlengte tot 4,15 m. De comfortabele binnenhoogte van 1.898 mm van de H2-versie is voldoende om rechtop in de laadruimte te staan.
 

De E-Tech Trafic wordt aangedreven door een elektromotor van 90 kW (120 pk) en heeft een geremd trekgewicht van 920 kg. Hij heeft een 52 kWh accupakket en een actieradius van 297 km (WLTP City Cycle). Deze cijfers behoren tot de beste in de markt voor elektrisch energieverbruik, met 18,7 kWh per 100 km, wat helpt om de gebruikskosten van het voertuig te verlagen. Hij kan in 60 minuten worden opgeladen van 15% tot 80% met een snellaadfunctie (50 kW DC).

100% zorgeloos ondernemen dankzij service op maat
Klanten kunnen met een gerust hart overstappen op elektrisch transport dankzij de persoonlijke ondersteuning die de fabrikant biedt. Voorafgaand aan een advies wordt altijd onderzoek gedaan naar de specifieke behoeften en gebruik, maar ook wordt gekeken welke oplaadoplossingen het best passen.
De Renault Trucks E-Tech Trafic wordt geleverd met acht jaar garantie op de tractiebatterij en twee jaar garantie op de rest van het voertuig, inclusief 24/7 Europese pechservice.

Fast & Pro Bedrijfswagenservice
De Renault Trucks E-Tech Trafic komt met een gevarieerd aanbod van diensten gebaseerd op de jarenlange expertise van Renault Trucks. Zo hebben klanten toegang tot de Fast & Pro Bedrijfswagenservice bij Renault Trucks-dealers; een unieke service speciaal ontwikkeld voor professionals in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen.
Voordelen van de Fast & Pro service zijn onder andere dat klanten altijd terecht kunnen (ook 's avonds en op zaterdagen!) bij één van de Renault Trucks-dealers, dat onderhoud flexibel ingepland wordt en dat onderhoud sneller gedaan is dankzij expertise en een ruime voorraad van onderdelen.

De Renault Trucks E-Tech Trafic is vanaf medio oktober 2023 te bestellen en vanaf begin 2024 leverbaar.
 
TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE RENAULT TRUCKS E-TECH TRAFIC
 
3 modellen:         
- Gesloten bestel L1H1, L2H1, L2H2
- Dubbele cabine L1H1, L2H1
- Platform cabine
GVW: 3.07 T (L2H1)
Laadvermogen: tot 1.16 T
Elektrische motor met 90 kW vermogen (120pk)
Maximaal koppel van de elektrische motor: 245 Nm
Lithium-ion accu: 52 kWh
Laadcapaciteit: 22 kW AC of 7.4kW AC & 50 kW DC
Topsnelheid: 110 km/h
Geremd trekgewicht: 920 kg
Actieradius: 297 km (WLTP city cycle)