Laarakkers uit Sambeek is uitgegroeid tot toonaangevend aannemer van sloopwerken. Het bedrijf doet inmiddels echter veel meer dan dat. “Bedrijven die zich het best weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden overleven.”

De vraag: sloop een oud bankgebouw van dertig meter hoog in hartje Düsseldorf. De eis: er mag hooguit één rijbaan worden afgesloten zodat het verkeer er zo min mogelijk last van heeft. “Dat vinden wij nou uitdagende projecten om een oplossing voor te bedenken”, zegt Marcel Laarakkers. “Het zijn ook opdrachten die zeer goed bij ons passen, als bedrijf dat het oplossen van problemen van de opdrachtgever en ontzorgen centraal stelt.”

TOTAALPAKKET BIEDEN
Marcel Laarakkers is samen met zijn broer Wiljan eigenaar van het bedrijf. Laarakkers is onder hun leiding uitgegroeid tot een van de grootste aannemers van sloopwerken in Nederland. Marcel Laarakkers: “In Nederland doen we veel asbestsaneringen en renovatiesloopwerken, dus het ontruimen en strippen van een gebouw voordat het een nieuwe bestemming krijgt. 75 à 80 procent van onze werkzaamheden speelt zich echter af in Duitsland, voornamelijk in het Ruhrgebied. We werken veel in opdracht van projectontwikkelaars, grote bouwbedrijven en woningcorporaties. Wij kunnen onze opdrachtgevers door een combinatie van disciplines een totaalpakket bieden: van het vergunningentraject, asbestsanering en sloopwerk tot bodemsanering en grondwerk ter voorbereiding op nieuwbouw.”

VAN SLOOP TOT NIEUWBOUW
Wiljan en Marcel namen het bedrijf in 2001 over van hun vader en oom. “Destijds hadden we 28 medewerkers en nu hebben we er 96. Daarnaast werken we continu met circa 40 à 50 onderaannemers. In de loop der jaren is ook het dienstenaanbod uitgebreid. Naast sloop- en grondwerk hebben we bijvoorbeeld sinds een jaar of tien een tak projectontwikkeling. Daar zijn we mee begonnen toen we in contact kwamen met iemand die een oud gebouw op een vervuild stuk grond had staan en niet wist wat hij ermee aan moest. Toen zeiden wij: ‘Dan verkoop je het toch aan ons’. Wij kochten de grond inclusief de bebouwing, sloopten het pand, verwerkten de vrijgekomen materialen en saneerden de grond. Daarna brachten wij de schone grond bouwrijp weer op de markt, klaar voor een nieuwe bestemming. Zo hebben we inmiddels al vele projecten gedaan, onder meer in Nettetal. Jaren geleden hebben we daar een oud fabrieksterrein met leegstaande fabrieksgebouwen opgekocht en ontwikkeld met woningbouw en detailhandel.”

INDUSTRIËLE SLOOP
Laarakkers voegt binnenkort weer een nieuwe tak toe aan het bedrijf. “We gaan een samenwerking aan met een collega-bedrijf uit België, waarmee we ook zware industriële sloopwerken gaan doen. Dan moetje denken aan de sloop van oude kolencentrales in Duitsland. Zo blijven we constant in beweging en dat past ook bij onze filosofie. Wij zijn ervan overtuigd dat niet de beste bedrijven, maar de bedrijven die zich het best weten aan te passen aan nieuwe omstandigheden overleven.”

DUURZAME OPLOSSINGEN
De vader van Marcel en Wiljan gaf daar decennia geleden ook al invulling aan. Hij legde bijvoorbeeld ruim 35 jaar geleden de basis voor de recyclingtak. “Toen werd steenpuin nog gestort in een put bij de Oude Maasarm. Mijn vader zag in dat dat geen duurzame oplossing was en toen zijn we het zelf gaan recyclen. Tegenwoordig wordt 98 procent van alle stoffen die vrijkomen tijdens een sloopwerk hergebruikt. Bij onze locatie in Sambeek hebben we een eigen recyclingbedrijf voor puin,hout, tuin-, sloop- en bouwafval en metalen zoals ijzer, aluminium en koper. Zo verwerken we steenpuin tot gebroken puin, menggranulaat of betongranulaat. We zijn nu bezig om betonrecycling ook uit te rollen in Duitsland. De betongranulaat wordt als grindvanger gebruikt in de nieuwe beton, waarmee de markt bespaart op primaire grondstoffen. Dat is duurzaam recyclen.”

VOLLEDIG VOLVO-WAGENPARK
Voor het transport van machines en (afval)materiaal zet Laarakkers vijf Volvo-trucks in. Onlangs zijn een Volvo FH 460 6x2 containerwagen met haakarmsysteem en een Volvo FH 460 8x4 tridem met haakarm en automatisch afnetsysteem aan de vloot toegevoegd. Het wagenpark bestaat nu volledig uit Volvo-trucks. “Het zijn kwalitatief uitstekende trucks die er ook perfect uitzien en daarmee bijdragen aan onze uitstraling”, vertelt Marcel Laarakkers. “Bovendien heeft Volvo een uitgebreid pakket aanvullende veiligheidsopties. Zo hebben deze trucks onder meer Forward Collision Warning met noodremfunctie, Lane Keeping Assist en Adaptive Cruise Control, extra verlichtingen camera’s. Sowieso is veiligheid bij ons een belangrijk item. Als er techniek is die bijdraagt aan meer veiligheid dan moet je daarvoor kiezen, vinden wij. We hebben nu ook gekozen voor een automatisch afnetsysteem zodat de chauffeur niet meer op containers hoeft te klimmen.”

MEEDENKEN
Laarakkers laat service en onderhoud uitvoeren bij BAS Truck Center Nijmegen. “Een uitstekende partner om mee samen te werken, zowel bij de aankoop van nieuw materieel als qua service. Onze ervaring met BAS Truck Center is dat ze meedenken, bijvoorbeeld als het gaat om preventief onderhoud zodat ongeplande stilstand wordt voorkomen.”

Lees meer artikelen in BASTA 41