Met veel voldoening kijken we terug op de "Geluk in Beweging Challenge" die plaatsvond op maandag 4 maart 2024 bij BAS Truck Center. Als trotse gastlocatie hebben we samen met de Maartens Foundation en de deelnemers een bijzondere dag beleefd, waarbij de focus lag op de "Koers naar Werk" en het benutten van ongekend talent.

Een dag vol betekenis
Op deze speciale dag fietsten vijftig deelnemers drie afstanden (90 - 50 - 20 km) met als doel bewustwording te creëren over de mogelijkheden en kansen voor (ex-)revalidanten op de arbeidsmarkt. Het start- en finishpunt was bij BAS Truck Center aan de Eerdsebaan 7 in Veghel, waar we samen de 'grand depart' hebben gevierd.
 


Resultaten en inspirerende momenten
De Geluk in Beweging Challenge, georganiseerd door de Maartens Foundation, heeft niet alleen aandacht gegenereerd voor (ex)revalidanten maar ook geld opgehaald om hun kansen op gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief te vergroten. Het hoogtepunt van de dag was het side-event gepresenteerd door niemand minder dan Carrie ten Napel met o.a. een boeiende presentatie van Sander Kruis, commercieel directeur bij team Visma | Lease-a-bike, over 'Samen Winnen' en de aanwezigheid van topatleten zoals Bart Brentjens, Erben Wennemars en Sven Kramer.

Inspirerend verhaal van Ruben van de Laar:
Doelen stellen, vooruitkijken en doorgaan

Te midden van de indrukwekkende "Geluk in Beweging Challenge" vonden we de gelegenheid om het aangrijpende verhaal van Ruben van de Laar te delen. Op 5 september 2018 veranderde zijn leven abrupt door een valpartij met de crossmotor, resulterend in een complete dwarslaesie.

In de film, die we speciaal voor deze gelegenheid hebben gemaakt, wordt het ontroerende traject van Ruben belicht: zijn ziekenhuisopname, de revalidatie in de Sint Maartenskliniek en het besef dat zijn leven opnieuw vorm moest krijgen. Ruben's moed en vastberadenheid komen duidelijk naar voren terwijl hij vertelt over zijn uitdagingen en overwinningen.

Dankzij de ondersteuning van de Maartens Foundation heeft Ruben, ondanks zijn fysieke beperkingen, een nieuwe weg gevonden bij MSG Precision & Tooling als CAD-CAM programmeur. Zijn passie voor techniek, opgedaan in zijn jeugd door crossen, werd nieuw leven ingeblazen door MSG, dat hem de kans bood om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Edwin Spierings, directeur van MSG: “Je moet kijken naar kwaliteiten en niet naar beperkingen.”

Ruben's bijdrage aan de maatschappij gaat verder dan zijn werk bij MSG. Met een aangepaste bus doorkruist hij het hele land, van zijn werk doordeweeks tot sportieve uitstapjes naar Amsterdam. Zijn kennismaking met rolstoelrugby in de Sint Maartenskliniek leidde tot een nieuwe passie en een plek als Team NL-sporter, met als ultiem doel: deelname aan de Paralympische Spelen.

In zijn eigen woorden benadrukt Ruben: "Het wordt nooit meer zoals vroeger, maar het leven houdt niet op. Er zijn nog zoveel dingen die je wél kunt." Zijn positieve kijk op het leven, het stellen van doelen en vooruitkijken, inspireert ons allen. Ruben's verhaal illustreert op indrukwekkende wijze de missie van de Maartens Foundation om mensen na hun revalidatie op weg te helpen naar zelfontplooiing, zowel op het gebied van werk als in sport en ontspanning.

Bekijk hier de hele film:
 

Dank aan alle betrokkenen
Namens BAS Truck Center willen we alle deelnemers, partners, sprekers en geïnteresseerde werkgevers bedanken voor hun betrokkenheid. Samen hebben we deze dag tot een onvergetelijke ervaring gemaakt en bijgedragen aan het vergroten van bewustwording en kansen voor (ex-)revalidanten op de arbeidsmarkt. We kijken ernaar uit om samen met jullie in de toekomst nieuwe uitdagingen aan te gaan en bij te dragen aan positieve veranderingen.